Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

Hasábburgonyával és BBQ-szósszal is remek.
Hasábburgonyával és BBQ-szósszal is remek.Joff Lee

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 1 ek. hagyma apróra vágva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 20 deka gomba apróra vágva
  • 20 deka főtt gesztenye apróra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, füstöltpaprika-por
  • 1 nagy szál reszelt sárgarépa
  • 1 kisebb adag alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 15 deka vegyes magkeverék durvára törve
  • 10 deka érett cheddar
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd add hozzá a zellert, sárgarépát és a gombát. Löttyints alá egy kevés alaplevet, puhítsd meg a zöldségeket, majd vedd le a tűzről. Forgasd össze a többi hozzávalóval, fűszerezd és egy hosszúkás, kivajazott formában süsd össze 20 perc alatt a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek