Hasábburgonyával és BBQ-szósszal is remek.Joff Lee
Hozzávalók 3 személyre
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. puha vaj
- 1 ek. hagyma apróra vágva
- 1 darab zellerszár apróra vágva
- 20 deka gomba apróra vágva
- 20 deka főtt gesztenye apróra vágva
- 1 ek. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, füstöltpaprika-por
- 1 nagy szál reszelt sárgarépa
- 1 kisebb adag alaplé
- 2 ek. paradicsompüré
- 10 deka zsemlemorzsa
- 15 deka vegyes magkeverék durvára törve
- 10 deka érett cheddar
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb darab tojás
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd add hozzá a zellert, sárgarépát és a gombát. Löttyints alá egy kevés alaplevet, puhítsd meg a zöldségeket, majd vedd le a tűzről. Forgasd össze a többi hozzávalóval, fűszerezd és egy hosszúkás, kivajazott formában süsd össze 20 perc alatt a forró sütőben.