Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

Friss petrezselyemmel vagy citromfűvel a tetején tálald.
Friss petrezselyemmel vagy citromfűvel a tetején tálald.Alleko

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló tegerihal-filé és herkenytűk keveréke
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab biolime leve és héja
  • 3 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, szegfűszeg, kurkuma, szerecsendió
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd meg kissé a fokhagymát a tengeri herkentyűkkel, majd 5-10 perc után öntsd fel az alaplével. Néhány perc után vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, fűszerezd ízlés szerint, majd lime-szeletekkel és néhány levágott szelettel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek