Vega karácsony: tejszínes pasztinákragu szarvasgombával

A legtökéletesebb végeredményért egy adag sütőtökös gnocchit készíts mellé, forgasd meg zsályás vajban és szórd meg frissen reszelt borssal és parmezánnal.

Friss házi tésztával is nagyon finom.
Friss házi tésztával is nagyon finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka pasztinák apróra felkockázva
  • 20 deka natúr krémsajt
  • 1 deci alaplé
  • 2 ek. parmezán
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 0.5 darab vörörshagyma apróra vágva
  • 1 tk. vaj
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. szarvasgombaolaj
  • ízlés szerint só, frissen tört rózsabors
  • 2 ek. olaj
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a fehérrépát is. Néhány perc után öntsd fel az alaplével, puhítsd 10 percen át, majd mehet hozzá a csicseriborsó, az ízesítők, a sajtkrém és a tejszín. Melegítsd össze, majd add hozzá a szarvasgombaolajat és végül a parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek