Még egy klassz ünnepi leves: gesztenyével és rumos aszalt szilvával

Sűrű, téli finomság, amit hidegen és melegen is tálalhatsz. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot cseréld valamilyen szörpre, ha pedig még különlegesebbre készítenéd, mandulalikőrt használj helyette.

A karácsonyi asztalon is tökéletes.
A karácsonyi asztalon is tökéletes.MelanieMaya

Hozzávalók 3 személyre

  • 20 deka (natúr) gesztenyemassza
  • 4 deci főzőtejszín
  • 0.5 deci fehérbor
  • 20 deka aszalt szilva összevágva
  • 0.5 deci rum
  • 1.5 deci nem túl erős zöldségalaplé
  • ízlés szerint só, barna cukor és szerecsendió
  • 3 deci víz
  • 20 deka főtt gesztenye
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Locsold meg a szilvát a rummal és tedd félre. A kimaradt folyékony hozzávalókat forrald össze, majd add hozzá a gesztenyemasszát, és egy turmixban keverd simára. Adj hozzá ízlés szerint sót, szerecsendiót és egy kevés cukrot, majd a szilvafalatokkal és a forró vajban megforgatott főtt gesztenyével a közepén, forrón tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek