Készítettél már téli szendvicset camembert-rel és narancshéjjal?

Nagyon furán hangzik, de megéri kipróbálnod ezt az édeskés, sós és kissé fanyar szendvicset, ami a camembert mellé tálalt kandírozott narancsfalatoktól lesz igazán érdekes.

Bagettben és kalácsban tálalva is finom.
Bagettben és kalácsban tálalva is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet kalács (vagy bagett)
  • 20 deka camembert felszeletelve
  • 1 ek. puha vaj
  • 6 deka kandírozott narancshéj apróra vágva
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kisebb marék rukkola (jégsalátával is helyettesítheted)
  • 4 szelet napon szárított sonka
  • ízlés szerint fahéj, szerencsendió
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg egy kevés vajjal a kalácsok egyik oldalát, majd a belső felüket kend meg a kissé befűszerezett majonézzel. Arra mehet a rukkola, a sonka, a sajt és egy kevés kandírozott narancshéj. Klassz téli gyorsétel, amit az ünnepek sokadik napján érdemes bevetned, amikor már nincs kedved főzni, mégis valami izgalmasat tálalnál. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek