Készülj a karácsonyi maradékmentésre: néhány hússzelet is elég ehhez a kiadós tésztaételhez

Ha a hatalmas pulykából már csak néhány szelet hús maradt, ami biztosan nem lesz elég mindannyiótoknak, gyúrj egy nagy adag házi tésztát, keverd el egy adag vajjal, vágj össze néhány zellerszárat, és készítsd el ezt a klassz, maradékmentő fogást.

Házi tésztával a legfinomabb.
Házi tésztával a legfinomabb.Sezeryadigar

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 adag friss vagy száraztészta
  • 35 deka pulykahús felcsíkozva
  • 2 nagy szál zellerszár apróra vágva
  • ízlés szerint só, rózsabors, tárkony
  • 4 ek. mascarpone
  • 1 ek. puha vaj
  • 15 darab aszalt barack felkockázva
  • 30 deka pecorino vagy mozzarella sajt
Recept idők

Elkészítés:

Főzd ki a tésztát lobogó, sós vízben, közben a vajban forgasd össze a húst, a gyümölcsöket és a mascarponét. Ha ezzel megvagy, fűszerezd és kanalazd a krémet a tészta tetejére, és reszelt sajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek