Ét- és tejcsokival is finom.Andrew1Norton
Hozzávalók
- 15 deka hámozott mandulaszelet
- 1 darab bionaracs lereszelt héja
- 10 deka kandírozott narancshéj apóra vágva
- 25 deka tejcsokoládé felolvasztva
- 1.5 ek. tejszín
- 1 mokkáskanál só
- 6 deka mandulaforgács
- 12 deka (cukormentes) étcsokoládé
- 12 deka puha vaj felolvasztva
- 3 deka koktélcseresznye feldarabolva
- fahéj ízlés szerint
- 2 deci tejszín
Elkészítés:
A cukrot a vajjal folyamatos keverés mellett egy világos aljú és vastag falú edényben karamellizáld, majd a tűzről levéve óvatosan keverd hozzá a tejszínt. Ehhez adj a csokin kívül minden hozzávalót. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe porciózz teáskanálnyi adagokat, amiket kerekre ellapítva süss néhány percig 160 fokon. Az olvasztott csokival díszítheted a karácsonyi hangulatú ropogósokat.