Ez a florentin isteni, testre szabható és a világ végéig eláll

...Feltéve, hogy marad belőle. Annyi biztos, hogy nem kell ragaszkodnod a recepthez, készítheted fehér csokival, mandulával, mogyoróval vagy étcsokis-diós verzióban egy kis narancshéjjal. A legjobb, ha mindegyikből készítesz egy keveset.

Ét- és tejcsokival is finom.
Ét- és tejcsokival is finom.Andrew1Norton

Hozzávalók

  • 15 deka hámozott mandulaszelet
  • 1 darab bionaracs lereszelt héja
  • 10 deka kandírozott narancshéj apóra vágva
  • 25 deka tejcsokoládé felolvasztva
  • 1.5 ek. tejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 6 deka mandulaforgács
  • 12 deka (cukormentes) étcsokoládé
  • 12 deka puha vaj felolvasztva
  • 3 deka koktélcseresznye feldarabolva
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot a vajjal folyamatos keverés mellett egy világos aljú és vastag falú edényben karamellizáld, majd a tűzről levéve óvatosan keverd hozzá a tejszínt. Ehhez adj a csokin kívül minden hozzávalót. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe porciózz teáskanálnyi adagokat, amiket kerekre ellapítva süss néhány percig 160 fokon. Az olvasztott csokival díszítheted a karácsonyi hangulatú ropogósokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek