Ünnepi hangulatban: marcipános gombócok mákos bundában

Nyáron a szilvás és barackos változat talán a legfinomabb, de télen sem érdemes félretenned a gombócokat. Ha ebben a marcipános-mákos változatban készíted el, igazán klassz, téli desszert lesz belőle.

Narancsos vaníliasodóval a legfinomabb.
Narancsos vaníliasodóval a legfinomabb.Marcel Boros

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre porcukorral elkevert darált mák
  • 20 deka marcipánmassza felkockázva
  • 40 deka főtt krumpli
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 1 tk.
  • 30 deka liszt (vagy amennyit felvesz a tojás méretétől függően)
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz sok dolgod a gombócokkal: egyszerűen törd össze a még forró krumplit, majd langyosan keverd el a megsózott tojással és annyi liszttel, amennyitől sűrű, de jól kezelhető tésztává áll össze. Nyújtsd ki a tésztát, vágd közepes négyzetekre, majd mindegyik közepébe kerüljön egy kis marcipán. Főzd meg a gombócokat, és amikor feljöttek a víz tetejére, adj még nekik 2-3 percet. Ha elkészültek, forgasd a cukros mákba és tálald. Narancsos-vaníliás főzött krémmel a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek