Narancsos vaníliasodóval a legfinomabb.Marcel Boros
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre porcukorral elkevert darált mák
- 20 deka marcipánmassza felkockázva
- 40 deka főtt krumpli
- 1 nagyobb darab tojás
- 1 tk. só
- 30 deka liszt (vagy amennyit felvesz a tojás méretétől függően)
Elkészítés:
Nem lesz sok dolgod a gombócokkal: egyszerűen törd össze a még forró krumplit, majd langyosan keverd el a megsózott tojással és annyi liszttel, amennyitől sűrű, de jól kezelhető tésztává áll össze. Nyújtsd ki a tésztát, vágd közepes négyzetekre, majd mindegyik közepébe kerüljön egy kis marcipán. Főzd meg a gombócokat, és amikor feljöttek a víz tetejére, adj még nekik 2-3 percet. Ha elkészültek, forgasd a cukros mákba és tálald. Narancsos-vaníliás főzött krémmel a legfinomabb.