Ez a jó kis mákos süti citromszósszal lesz igazán tökéletes

Készíts mellé egy sűrű, vaníliás főzött krémet, dobd fel egy kevés citromhéjjal és citromlikőrrel, így lesz a legtökéletesebb a végeredmény.

Dupla adagban jó kis torta lehet belőle.
Dupla adagban jó kis torta lehet belőle.Alexandra Grablewski

Hozzávalók

  • 2 deci langyos tej
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 14 deka darált mák
  • 1 nagyobb darab tojás kissé felverve
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 6 g sütőpor
  • 17 deka liszt
  • 2 marék aranymazsola
  • 0.5 deci citromlikőr
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd a mazsolát a likőrbe és tedd félre legalább 10 percre. A süti száraz hozzávalóit dolgozd össze, majd mehet a keverékhez sorban a többi alapanyag. A végén a mazsolákat is add hozzá, majd tedd egy szilikontepsibe és tűpróbáig süsd. Ha tortaként készíted, citromos-porcukros mascarponéval érdemes „összeragasztanod”. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek