Dupla adagban jó kis torta lehet belőle.Alexandra Grablewski
Hozzávalók
- 2 deci langyos tej
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 mokkáskanál só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 14 deka darált mák
- 1 nagyobb darab tojás kissé felverve
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 6 g sütőpor
- 17 deka liszt
- 2 marék aranymazsola
- 0.5 deci citromlikőr
Elkészítés:
Áztasd a mazsolát a likőrbe és tedd félre legalább 10 percre. A süti száraz hozzávalóit dolgozd össze, majd mehet a keverékhez sorban a többi alapanyag. A végén a mazsolákat is add hozzá, majd tedd egy szilikontepsibe és tűpróbáig süsd. Ha tortaként készíted, citromos-porcukros mascarponéval érdemes „összeragasztanod”.