Már csak a sodó hiányzik a tetejéről.Eva-Katalin
Hozzávalók 3 személyre
A gubához
- 4 nagyobb darab kifli felkarikázva
- 3 deci tej
- 2 deci tojáslikőr
- 1 mokkáskanál só
- 15 deka darált mák
- 8 deka cukor
- 1 ek. porcukor
A krémhez
- ízlés szerint szerecsendió
- 2 ek. narancsszörp
- 0.5 darab bionarancs héja
- 2 db tojássárgája
- 1 ek. liszt
- 5 deci tej
- 3 ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
Karikázd fel a kifliket, majd melegítsd össze a tejet és a tojáslikőrt. Add hozzá a cukrot, sót, majd locsold meg vele a kifliket. Tedd jénaiba és rétegezd a porcukorral elkevert mákkal. A krémhez dolgozd össze a tejjel a tojások sárgáját, lisztet, szerecsendiót, narancshéjat, szirupot és a cukrot, majd lassan kezdd el gőz fölött összemelegíteni. Ha besűrűsödött, pirítsd meg a gubát sütőben egy kissé, majd kanalazz a krémből a tetejére.