Próbáltad már a mákos gubát ünnepi változatban, tojáslikőrrel?

Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.

Már csak a sodó hiányzik a tetejéről.
Már csak a sodó hiányzik a tetejéről.Eva-Katalin

Hozzávalók 3 személyre

A gubához

  • 4 nagyobb darab kifli felkarikázva
  • 3 deci tej
  • 2 deci tojáslikőr
  • 1 mokkáskanál
  • 15 deka darált mák
  • 8 deka cukor
  • 1 ek. porcukor

A krémhez

  • ízlés szerint szerecsendió
  • 2 ek. narancsszörp
  • 0.5 darab bionarancs héja
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek. liszt
  • 5 deci tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a kifliket, majd melegítsd össze a tejet és a tojáslikőrt. Add hozzá a cukrot, sót, majd locsold meg vele a kifliket. Tedd jénaiba és rétegezd a porcukorral elkevert mákkal. A krémhez dolgozd össze a tejjel a tojások sárgáját, lisztet, szerecsendiót, narancshéjat, szirupot és a cukrot, majd lassan kezdd el gőz fölött összemelegíteni. Ha besűrűsödött, pirítsd meg a gubát sütőben egy kissé, majd kanalazz a krémből a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek