Mákkal és rumos meggyel a legfinomabb.Tamarabegucheva
Hozzávalók
A töltelékhez
- 2 bögre aszalt meggy
- 0.5 deci rum
- 1 mézeskalácsfűszer-keverék
- 1 bögre darált mák
- 2 ek. vaj felolvasztva
- 4 ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 3 ek. mascarpone
A palacsintákhoz
- 2 kisebb darab tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 kevés szódavíz
- 2 ek. étolaj
Elkészítés:
Keverd el alaposan a tészta hozzávalóit, és pihentesd legalább negyedórán át, majd süsd ki a palacsintákat. A meggyet locsold meg a rummal, és tedd félre. A mákos töltelékhez keverd el a hozzávalókat, és ha szükséges, egy kevés meleg vizet is adj hozzá, hogy összeálljon. Ha elkészült, keverd el benne a meggyet, majd tölsd meg vele a palacsintákat.