Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

Mákkal és rumos meggyel a legfinomabb.
Mákkal és rumos meggyel a legfinomabb.Tamarabegucheva

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 2 bögre aszalt meggy
  • 0.5 deci rum
  • 1 mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 bögre darált mák
  • 2 ek. vaj felolvasztva
  • 4 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 3 ek. mascarpone

A palacsintákhoz

  • 2 kisebb darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kevés szódavíz
  • 2 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a tészta hozzávalóit, és pihentesd legalább negyedórán át, majd süsd ki a palacsintákat. A meggyet locsold meg a rummal, és tedd félre. A mákos töltelékhez keverd el a hozzávalókat, és ha szükséges, egy kevés meleg vizet is adj hozzá, hogy összeálljon. Ha elkészült, keverd el benne a meggyet, majd tölsd meg vele a palacsintákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek