Ezt az egyszerű gesztenyés kuglófot készítsd el az ünnepekre!

A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.

Egy kisebb adag lesz belőle.
Egy kisebb adag lesz belőle.Teodor Costachioiu

Hozzávalók

  • 2 cl rum
  • 250 g liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 250 g puha vaj
  • 200 g gesztenyemassza
  • 10 deka cukor
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
  • 6 g sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a vajat a rummal és a cukorral, majd a lisztet a sóval és sütőporral, végül dolgozz össze alaposan minden hozzávalót. Öntsd egy kisebb (szilikon) kuglófformába, majd közepes hőfon 50 perc alatt süsd készre (tűpróbáig). Hidegen szeleteld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek