Tőkehal és téli salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

Egy kevés csilis-parmezános édesburgonya a legjobb köret mellette.
Egy kevés csilis-parmezános édesburgonya a legjobb köret mellette.Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet tőkehal
  • ízlés szerint só, zöld bors, lime-lé
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 tk. puha vaj
  • 4 közepes darab hámozott paradicsom apóra vágva
  • 1 tk. konzerv-paradicsompüré
  • 1 csapott tk. barna cukor
  • 2 darab grillezett paprika apróra vágva
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, csilipor, kardamom
  • 2 darab újhagyma zöldje apróra vágva
  • 2 ek. aszalt paradicsom olaja
  • 3 darab aszalt paradicsom apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A forró napraforgóolaj és vaj keverékében süsd készre a besózott, borsozott és kissé citromos halszeleteket. Közben a többi hozzávalót egyszerűen forgasd össze és ízesítsd sóval és a téli hangulatú fűszerekkel, majd tálald a halszeletek tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek