Egy kis tejszín is elfér a rétegek között.5Ph
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 1 csomag karamellás pop-corn
- ízlés szerint só, fahéj, kardamom
- 2 evőkanál méz
- 2 marék pirított mogyoró
- 4 darab tojás
- 20 deka jó minőségű, nem túl keserű étcsokoládé
- 1 adag ristretto
- 20 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 25 deka vaj
- 2 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tojást, a kakaóport és a cukrot keverd habosra. Gőz felett addig melegítsd, míg el nem kezd sűrűsödni, majd add hozzá a feldarabolt csokit és keverd el jó alaposan. A vajat robotgéppel dolgozd habosra, majd add a kihűlt krémhez. Töltsd poharakba, és tedd a hűtőbe egy órára.
Tálaláskor készítsd el a karamellás kukoricát, majd a felét locsold meg egy kevés mézzel, szórd meg egy csipet sóval, fahéjjal és karamommal, majd keverd el benne a mogyorót.