A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

Egy kis tejszín is elfér a rétegek között.
Egy kis tejszín is elfér a rétegek között.5Ph

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 1 csomag karamellás pop-corn
  • ízlés szerint só, fahéj, kardamom
  • 2 evőkanál méz
  • 2 marék pirított mogyoró
  • 4 darab tojás
  • 20 deka jó minőségű, nem túl keserű étcsokoládé
  • 1 adag ristretto
  • 20 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 25 deka vaj
  • 2 ek. kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, a kakaóport és a cukrot keverd habosra. Gőz felett addig melegítsd, míg el nem kezd sűrűsödni, majd add hozzá a feldarabolt csokit és keverd el jó alaposan. A vajat robotgéppel dolgozd habosra, majd add a kihűlt krémhez. Töltsd poharakba, és tedd a hűtőbe egy órára.

Tálaláskor készítsd el a karamellás kukoricát, majd a felét locsold meg egy kevés mézzel, szórd meg egy csipet sóval, fahéjjal és karamommal, majd keverd el benne a mogyorót. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek