Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

Egy kevés pirított dióval még finomabb.
Egy kevés pirított dióval még finomabb.nata_vkusidey

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 deka aszalt barack felkockázva
  • 2 cl konyak
  • 2 evőkanál puha vaj (elfelezve)
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 1 kisebb doboz krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A vaj harmadát olvaszd meg egy serpenyőben, és melegítsd össze a barackokkal és a konyakkal, majd tedd félre.

Egy kevés olajon puhítsd meg a hagymákat és a gombát, fűszerezd ízlés szerint, majd kanalazd egy aprítógépbe. Keverd apróra, utána a sajttal és maradék vajjal is adj neki egy kis időt a keverőben, és ízesítsd, ha még szükséges. 

Tedd kisebb tálakba, és hidegen, a felmelegített konyakos-barackos raguval tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek