Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.
A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.GMVozd

Hozzávalók

  • 1 nagyobb üveg narancslekvár
  • 2 ek. narancslikőr
  • 4 darab mandarin alaposan meghámozva
  • 2 darab narancs meghámozva, felkockázva
  • 2 deci karamellás tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 kisebb csomag babapiskóta
  • 4 darab tejkaramella felkockázva
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 nagy evőkanál narancsszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 4 deci habtejszín
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • bionarancs héja és kandírozott gyümölcsök a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha ezt a desszertet főzött krémmel készíted, de ebben a rapid változatban ez a feltuningolt puding is remek választás. Készítsd el a pudingot a tejjel, cukorral és sóval, majd ha langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a narancsszörp, és ha kihűlt, a tejkaramella darabjait is szórd bele. 

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod. Az előbbi változathoz verd fel és keverd el a kakaóporral és porcukorral. 

A lekvárt dolgozd el a likőrrel, majd a karamellás tejbe mártogatva a babapiskótát, rétegezd a hozzávalókat sorban tetszés szerint. A tetejét narancshéjjal és kandírozott gyümölcsökkel díszítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek