Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

Bármelyik kedvenc haladból készülhet.
Bármelyik kedvenc haladból készülhet.Boston Globe

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab megtisztított durbincs
  • 4 darab baconszelet
  • 1 kisebb darab sonkatök felszeletelve vagy felkarikázva
  • 4 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, fahéj és szerecsendió
  • 15 deka kecskesajt
  • 20 deka főtt gesztenye
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Szózd és olajozd be a halat, majd töltsd meg a baconszeletekkel. Halsütő rács segítségével süsd meg (vagy annak híján a sütőben puhítsd meg a halakat). A tököt vágd karikákra, és 200 fokon 50 perc alatt süsd készre. Ekkor locsold meg egy kevés fűszeres-sós olajjal, majd morzsolj rá egy kevés kecskesajtot.

A gyesztenyét forgasd meg a felmelegített vajban, és szórd meg egy kevés sóval, borssal, szerecsendióval és fahéjjal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek