Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

Mandulával és tökmaggal is díszítheted.
Mandulával és tökmaggal is díszítheted.bhofack2

Hozzávalók

  • ízlés szerint só, bors, mézeskalácsfűszer-keverék
  • 5 deka aszalt barack és vörös áfonya apróra vágva
  • 1 doboz natúr sajtkrém
  • 6 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 10 deka pirított fenyőmag
  • 1 ek. vaj felolvasztva
  • 5 deka reszelt cheddar
  • 0.5 darab bionarancs héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egy aprítógépben a sajtokat és a vajat, majd ízesítsd a keveréket. Add hozzá a gyümölcsöket, majd hagyd egy kicsit állni. Ezek után formázd és a külsejét szórd meg a pirított fenyőmaggal. Tálalj mellé kekszet, pirítóst vagy zöldségfalatokat. Karácsonyi változatban mézeskalácsfűszer-keverékkel és borssal ízesítsd, nyáron friss snlidlinggel és zsályával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek