Ez az angol karácsonyi puding lesz az ünnepi menü koronája

Nem egy nehezen elkészíthető desszert, inkább gazdag és izgalmas, tökéletes pedig akkor lesz, ha a mellé kínált tejszínhabot egy kevés konyakkal és narancshéjjal is ízesíted. Mi idén narancslikőrrel és rengeteg citrushéjjal készítettük el.

Dzsemmel és csokoládéval is tálalhatod.
Dzsemmel és csokoládéval is tálalhatod.Diana Miller

Hozzávalók

  • 20 deka aszalt szilva
  • 20 deka aranymazsola
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 0.5 deci narancslikőr
  • 5 deka vörös áfonya
  • 5 deka aszalt sárgabarack
  • 5 deka kandírozott narancshéj
  • 10 deka mandula összetörve
  • 1 darab alma lereszelve
  • 15 deka zsemlemorzsa
  • 10 deka finomliszt
  • 10 deka puha vaj
  • 10 deka cukor
  • ízlés szerint gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
  • 2 cl rum
  • 3 db tojás enyhén felverve
  • 2 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a tejet, tedd bele a rumot és a narancslikőrt és a felaprított aszalt gyümölcsöket. Ezek után csak forgasd össze a hozzávalókat, és kivajazott puding- vagy kuglófformában, vízfürdőben gőzöld 3 órán át. Ezek után pihentesd egy kicsit, majd borítsd ki a formából. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek