Dzsemmel és csokoládéval is tálalhatod.Diana Miller
Hozzávalók
- 20 deka aszalt szilva
- 20 deka aranymazsola
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab bionarancs héja
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 0.5 deci narancslikőr
- 5 deka vörös áfonya
- 5 deka aszalt sárgabarack
- 5 deka kandírozott narancshéj
- 10 deka mandula összetörve
- 1 darab alma lereszelve
- 15 deka zsemlemorzsa
- 10 deka finomliszt
- 10 deka puha vaj
- 10 deka cukor
- ízlés szerint gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
- 2 cl rum
- 3 db tojás enyhén felverve
- 2 dl tej
Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet, tedd bele a rumot és a narancslikőrt és a felaprított aszalt gyümölcsöket. Ezek után csak forgasd össze a hozzávalókat, és kivajazott puding- vagy kuglófformában, vízfürdőben gőzöld 3 órán át. Ezek után pihentesd egy kicsit, majd borítsd ki a formából.