Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

Egy kis édeset, valaki?
Egy kis édeset, valaki?Rimma_Bondarenko

Hozzávalók

  • 5 deci zsíros tej
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 darab bionarancs héja
  • 2.5 deci habtejszín
  • 5 darab tojássárgája
  • 2.5 deci fehér rum
  • 15 deka porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel a tejet és a tejszínt, közben a tojásokat keverd el a cukorral. Lassan adagolva öntsd hozzá a forró tejet, sorban keverd el a többi alapanyaggal. Töltsd steril üvegbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Felrázva, ha lehet, még aznap vagy másnap fogyasszátok el. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek