Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem. Tejszínnel és jó sok borssal még gazdagabb lesz a végeredmény.

Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.
Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.GMVozd

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez

  • 5 darab vöröshagyma felszeletelve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj

A tetejére

  • 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
  • 5 deka kecskesajt
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek