Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.GMVozd
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 5 darab vöröshagyma felszeletelve
- 4 ek. olívaolaj
- 8 deci zöldségalaplé
- 1 ek. barna cukor
- 1 deci fehérbor
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 2 deci tejszín
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. puha vaj
A tetejére
- 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
- 5 deka kecskesajt
- 1 evőkanál natúr krémsajt
- ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.