Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

Naranccsal és rukkolával klassz salátát készíthetsz mellé.
Naranccsal és rukkolával klassz salátát készíthetsz mellé.GMVozd

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kisebb pulyka (4-5 kilós)
  • 10 deka puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, szegfűszeg, gyömbér, cayenne-bors
  • 1 nagyobb darab narancs héja és leve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. narancsszörp
  • 1 darab mandarin héja
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított pulykát alaposan kend be a fűszerekkel, ízesítőkkel. A puha vajat keverd el a fokhagymával, a narancslevével és héjával, a mandarin héjával, a szörppel, és töltögesd a keveréket a pulyka bőre alá. Alufóliával lefedve, kilónként 15 perc alatt készül el a sütőben. Ezek után fólia nélkül is süsd negyedórán át, majd pihentesd még legalább fél órán át, mielőtt felszeleteled. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek