![Naranccsal és rukkolával klassz salátát készíthetsz mellé.](https://kep.index.hu/1/0/3538/35383/353836/35383617_2707077_d26b903b7506214b68cfda51bbb32d67_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kisebb pulyka (4-5 kilós)
- 10 deka puha vaj
- ízlés szerint só, bors, szegfűszeg, gyömbér, cayenne-bors
- 1 nagyobb darab narancs héja és leve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. narancsszörp
- 1 darab mandarin héja
Elkészítés:
A megtisztított pulykát alaposan kend be a fűszerekkel, ízesítőkkel. A puha vajat keverd el a fokhagymával, a narancslevével és héjával, a mandarin héjával, a szörppel, és töltögesd a keveréket a pulyka bőre alá. Alufóliával lefedve, kilónként 15 perc alatt készül el a sütőben. Ezek után fólia nélkül is süsd negyedórán át, majd pihentesd még legalább fél órán át, mielőtt felszeleteled.
![Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel](https://kep.index.hu/1/0/3052/30528/305289/30528973_2343875_96d949e45ea01c34d49484a7d65ad29b_wm.jpg)
Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.
Tovább olvasom