Naranccsal és rukkolával klassz salátát készíthetsz mellé.GMVozd
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kisebb pulyka (4-5 kilós)
- 10 deka puha vaj
- ízlés szerint só, bors, szegfűszeg, gyömbér, cayenne-bors
- 1 nagyobb darab narancs héja és leve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. narancsszörp
- 1 darab mandarin héja
Elkészítés:
A megtisztított pulykát alaposan kend be a fűszerekkel, ízesítőkkel. A puha vajat keverd el a fokhagymával, a narancslevével és héjával, a mandarin héjával, a szörppel, és töltögesd a keveréket a pulyka bőre alá. Alufóliával lefedve, kilónként 15 perc alatt készül el a sütőben. Ezek után fólia nélkül is süsd negyedórán át, majd pihentesd még legalább fél órán át, mielőtt felszeleteled.