Ha nem akartok a desszertekkel sokat foglalkozni, vagy épp nem vagytok hatalmas konyhatündérek, akkor is tökéletes ez a príma kontyalávaló, amit hidegen tejszínnel, de akár forró italként, meleg tejjel is kipróbálhattok. A karácsony előtti napokban öszedobva, egy szép üvegbe töltve szuper ajándék lehet belőle.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 deci vodka
- 10 deka Nutella
- 3 deci habtejszín
- 5 deka cukor
- 0.5 mokkáskanál só
Elkészítés:
Kis lángon melegítsd össze a Nutellát, a cukrot, a sót és a tejszínt. Addig kevergesd, amíg minden szépen, egyenletesen el nem vegyül, és lágy, krémes állaga nem lesz a keverékednek. Ha már szobahőmérsékletre hűlt, add hozzá az alkoholt, és azzal is keverd el. Tálalás előtt rázd jól fel, majd reszelj narancshéjat az adagok tetejére. Ha a narancsos vonal nem jön be, kávés-nutellás likőröket is készíthetsz. Ebben az esetben egy fél deci presszókávéval és egy extra evőkanál cukorral üsd fel a meleg keveréket, úgy is nagyon finom lesz.
Diabetikus változatban édesítővel és cukormentes mogyorókrémmel is készítheted.