A legegyszerűbb, ha vízgőz fölött egy hőálló tálban felolvasztasz 2 tábla fehér csokit, formákba teszed, és abban díszíted a liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsökkel, magvakkal, cukorkákkal, karamellkockákkal, aromákkal és aszalványokkal. Ám ha már itt vagyunk, a házi fehér csoki receptjét is megmutatjuk. Nem is egyet.
Tipp: ha nincs csokiformád, egy dobozos üdítő papírdobozát is megskalpolhatod hosszában, és ebbe öntheted az olvadt csokit. A házi receptben az a legjobb, hogy a saját, kedvenc édesítőddel is készítheted, így azoknak is ajándékozhatod, akik nem fogyaszthatnak cukrot. Tejmentesen kókusztejport használj hozzá.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 90 gramm kakaóvaj
- 50 gramm porcukor, vagy édesítőszer por állagban (porcukor, de xylit, eritrit vagy más kedvenced is lehet)
- 1 teáskanál tejpor
- 1 fél mokkáskanál só
- 1 evőkanál liofilizált eper
Elkészítés:
Gőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat, utána mehet bele a többi hozzávaló, az egészet szép simára kell keverni. Öntsd a formákba, szórd bele a gyümölcsöket, és amilyen gyorsan csak lehet, hűtsd le. (Mivel az édesítők édességi foka nem teljesen egyforma, a legjobb, ha a végén megkóstolod, és saját ízlésed szerint adagolod a cukrot.)
Ha nem találnál kakaóvajat, az egyszerűbb recept szerint is elkészítheted. Eszerint egy kocka vaj, egy deci víz, 30 deka cukor és ugyanennyi tejpor összemelegítésével is készíthetsz fehér csokit, ezt is érdemes kipróbálnod – ízlés dolga, hogy melyik jön majd be jobban. A sót ne hagyd ki ebből sem. :)