Hívhatnánk multivitamindzsemnek is, de az annyira bután hangzik. Egy biztos, nagyon finom! Csak bátran a különleges hozzávalókkal – ha van kedved, dobhatsz bele pár szem zöld borsot is!
Nektarin-alma-sárgarépa dzsem zöld teával:
• 1 kg nektarin
• 50 dkg alma
• 1 szál sárgarépa
• 2 dl zöld tea
• 1 tasak befőzőcukor (3:1)
A gyümölcsöket mosd meg, vágd apró kockákra, a sárgarépát pedig tisztítás után reszeld le. Tedd egy fazékba a befőzőcukorral együtt, öntsd rá a forró zöld teát, és nagylángon forrald fel. Folyamatos kevergetés mellett főzd tovább három percig. Ha hab keletkezne a tetején, azt szedd le, majd a lekvárt szedd üvegekbe.
Fordítsd le egy pillanatra, majd tedd takarók közé kihűlni.
A sárgarépa szinte észrevétlen lesz, de a zöld tea valamilyen egészen különös ízt kölcsönöz a dzsemnek.
Ha ez bejött, próbáld ki ezeket is:
A legutóbbi süteményreceptünknél Eszter a divatos-nem divatos kérdést kezdte feszegetni – határozottan kijenethetjük, hogy a cheesecake a divatos kategóriába tartozik, talán egyenesen a divatos kategória megteremtője. | A cheesecake divatos
Folytatjuk a fagyigép nélkül is egyszerűen elkészíthető jeges desszertes sorozatunkat – az olaszok semifreddónak (félig fagyott), a franciák parfait-nak (tökéletes), mi egyszerűen parfénak nevezzük. | Tökéletes, félig fagyott nyári desszert