Egy jó zöldsaláta, egy hideg fröccs, utána a nem túl forró leves… Kell ennél több?
Hozzávalók 4 tányérhoz:
1 zsenge karalábé
15 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
4 szelet pirított rozskenyér
A szalonnát vágd vékony csíkokra, és a vajon süsd szép pirosra. Szedd ki egy tányérra, de a kisült zsírt hagyd bent a fazékban.
A karalábét és a hagymát kockázd fel, nem kell túl apróra, a végén úgyis össze kell turmixolni.
A fokhagymát elég csak félbe vágni, így kevésbé lesz tolakodó az íze.
Dobd a zöldségeket a zsírra, és pár perc alatt párold puhára.
Öntsd fel másfél liternyi forró vízzel, ízesítsd a fűszerekkel, majd óvatosan pépesítsd botmixerrel.
Szűrd le, így biztosan nagyon krémes lesz! Keverd a forró leveshez a tejszínt – újrafőzni már nem szükséges.
Tálalásnál szórd meg az összetépkedett kenyérrel és a szalonnával.