A férjem a sablonos, előre borítékolható választ adta, egy jó nagy véres steak-et kérne.
- Valami desszertet esetleg?
- Nem biztosan nem, egy jó hideg pezsgőt és egy forró fürdőt maximum!
- Ja, forró fürdőt, amikor a harminc fokos vízbe már nem tudod beledugni a lábad se, annyira melegnek érzed! Hangember!
Tehát az afrodiziákumként elkönyvelt osztriga, és zellerkrémleves kilőve. Csak a nagy steak marad, és a hideg pezsgő. Tulajdonképpen jó választás, a steakkel nincs sok macera, elég mellé egy zöldsaláta, maximum egy alufóliában sült krumpli. A legjobb akkor lesz, ha sikerül a hentesnél érlelt marhahúst venni. Na jó, ha nem sikerül, akkor maximum bélszínből érdemes próbálkozni, különben túl sok örömötök nem lesz a húsban.
Kétujjnyi vastag szeleteket vágok a húsból. Én csak végszükség esetében sütöm olajon a marhát, legjobb füstöltszalonna zsírján lesz. Titka a forró serpenyő. Zsír nélkül forrósítom, majd gyorsan belekanalazom a zsírt és már dobom is rá a húst. Pasija és húsa válogatja meddig sütöm oldalanként, én 1,5-2 percig szoktam. Ekkor elzárom a lángot és 160 fokos sütőbe teszem serpenyővel együtt 10 percre, de előtte tekerek rá borsot és megszórom rozmaringgal. Persze a rozmaring el is maradhat. Csak tálalásnál sózom.
Ne egyetek túl sokat, mert az nem kedvez a romantikának!