Férfiaknak véres steaket Valentin-napra!

Zanza!

steakMegkérdeztem a férjem, hogy milyen vacsorát választana akkor, ha romantikus vacsorával ünnepelnénk Bálint napján. Hozzáteszem, hogy mi eddig csak egy üveg borral ünnepeltük a Valentin-napot, de abból legalább vöröset választottunk az ünnepre való tekintettel.

 

 

A férjem a sablonos, előre borítékolható választ adta, egy jó nagy véres steak-et kérne.
- Valami desszertet esetleg?

- Nem biztosan nem, egy jó hideg pezsgőt és egy forró fürdőt maximum!

- Ja, forró fürdőt, amikor a harminc fokos vízbe már nem tudod beledugni a lábad se, annyira melegnek érzed! Hangember!

Tehát az afrodiziákumként  elkönyvelt osztriga, és zellerkrémleves kilőve. Csak a nagy steak marad, és a hideg pezsgő. Tulajdonképpen jó választás, a steakkel nincs sok macera, elég mellé egy zöldsaláta, maximum egy alufóliában sült krumpli. A legjobb akkor lesz, ha sikerül a hentesnél érlelt marhahúst venni. Na jó, ha nem sikerül, akkor maximum bélszínből érdemes próbálkozni, különben túl sok örömötök nem lesz a húsban.

Kétujjnyi vastag szeleteket vágok a húsból.  Én csak végszükség esetében sütöm olajon a marhát, legjobb füstöltszalonna zsírján lesz. Titka a forró serpenyő. Zsír nélkül forrósítom, majd gyorsan belekanalazom a zsírt és már dobom is rá a húst. Pasija és húsa válogatja meddig sütöm oldalanként, én 1,5-2 percig szoktam. Ekkor elzárom a lángot és 160 fokos sütőbe teszem serpenyővel együtt 10 percre, de előtte tekerek rá borsot és megszórom rozmaringgal. Persze a rozmaring el is maradhat. Csak tálalásnál sózom.

Ne egyetek túl sokat, mert az nem kedvez a romantikának!

cikk-tipus-ajanlo

Afrodiziákum a vacsora végére

Blogmustra