Wokban főzni jó dolog. Egyrészt azért, mert gyors, másrészt pedig ízletes, a mindennapi étkezésünktől eltérő ízeket produkálunk általában, ha elővesszük a szekrény tetejéről, vagy a fiók mélyéről a nagy főzőedényt. A titok csak abban rejlik, hogy mindent a kezünk ügyébe helyezzünk mire a wok felforrósodik, mert onnantól gyorsan történik a főzés, sütés, pirítás.
Hozzávalók
25 dkg csirkemell filé1 ek szezám olaj
1 ek növényi olaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1/2 tk apróra vágott, szárított chili
1 ek thai halszósz
1 ek szójaszósz
1,2 dl víz
1 kis fej brokkoli
1 ek pirított szezámmag
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg. A csirkemellet mosd meg és kockázd fel. A brokkolit mosd meg és szedd rózsáira.
A kétféle olajat forrósítsd fel a wokban, dobd bele a fokhagymát és kicsit pirítsd elő, amíg illatos lesz, de nem barnul meg. Add hozzá az apró falatokra vágott, megtisztított csirkemellet és pirítsd 2-3 percig.
Szórd rá a chilit, öntsd hozzá a hal- és szójaszószt, a vizet, majd add hozzá az apróbb rózsáira szétszedett, megmosott brokkolit. Addig pirítsd, amíg a hús megpuhul, a brokkoli pedig élénk zöld és kicsit roppanós - 5-8 perc.
Tálalás előtt szórd meg a pirított szezámmaggal. Főtt (jázmin) rizzsel kínáld.