Gyors karácsonyi saláta mangóval - video

Olvasási idő kb. 2 perc

Karácsonyi menünk nemcsak gyorsan elkészülő és különleges fogásokat tartalmaz, hanem igazán könnyűeket is. A kacsamelleket úgy füstöltük teával, hogy zsiradékot nem is látott, a hozzá választott köret pedig egy kímélő, de színes, izgalmas saláta.

Karácsonyi menünk eddigi fogásai:

1. rész: Cékla-paradicsom consommé leves

2. rész: Teával füstölt kacsamell

Salátánk képes önmagában betölteni a köret szerepét, elég tartalmas ahhoz, hogy ne kelljen mellé mondjuk rizst készíteni, de aki szeretne, persze megteheti. Zöldségek közül sárgarépára és édesköményre lesz szükség - az utóbbiból olyat érdemes választani, aminek sok a zöldje, mert ezt tesszük majd a salátaöntetbe. A gyümölcsöket narancs és mangó képviseli.

Hozzávalók

2 sárgarépa
2 édeskömény
2 mangó
3 narancs
1 ek barnacukor

1/2 narancs leve
1 tk dijoni mustár
1 tk majonéz

frissen őrölt bors
1 tk méz
4 ek olívaolaj
ánizskapor

A narancsokat filézd ki, a többi zöldséget és a mangót vágd egyforma kockákra. A sárgarépát kevés olajon párold félig puhára, szórd meg a cukorral és karamellizáld. Tedd salátás tálba.

Az édesköményt szintén egy kevés olajon párold üvegesre, majd ezt is tedd a répa mellé. Hagyd őket langyosra hűlni, és keverd hozzá a kockára vágott gyümölcsöket.

Készítsd el az öntetet: Keverd össze a narancs levét mézzel, mustárral és majonézzel. Ízesítsd sóval, borssal és apróra vágott ánizskaporral, majd keverd hozzá az olívaolajat. Öntsd a salátára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek