Hozzávalók
2 csomag udon tészta
600 ml dashi
2 ek mirin
60 ml szójaszósz (ízlés szerint)
só
szárított wakame
pirított szezámmag
kamaboko (félhold alakú halpogácsa)
zöldhagyma
Shiitake gomba
Bunashimeji gomba
mitsuba (japán vadpetrezselyem, íze a zellerre emlékeztet, helyettesíthető petrezselyemmel)
Megfőzzük a tésztát, és két mélyebb tálba porciózzuk. Elkészítjük a dashit, hozzáadjuk a mirint, a szójaszószt és a sót. A Shiitake gombák kalapját középen x alakban bemetsszük. Pár perc alatt a többi gombával a dashiban megfőzzük. A tésztára kanalazzuk a levest, és a személyenként egy-egy csipet szárított wakamét, apróra vágott zöldhagymát, egy-két szelet kamabokot, mitsubát (de akár félbe vágott főtt tojást, tempurát) teszünk.Kész is van. Természetesen mindenki kipróbálhatja többféleképpen, míg rátalál a számára legkedvesebb ízkombinációra.
A NO SALTY hasonló receptjei | |||
|
|
|
|
Chawanmushi | Buri teriyaki módon | Japán omlett | További receptek >> |