XV. Lajos szeretője ezzel a titkos fűszerrel hozta formába a királyt, és nálad is van otthon belőle

GettyImages-517201015

Ma már nem titok, mi volt az, sőt, az orvostudomány millió bizonyítékot talált arra, mennyire egészséges.

A gyömbér a vérpezsdítő, keringést fokozó hatása mellett még a termékenységet is segíti.

Az illatos gyökér lényegében egész szervezetedre kedvező hatást gyakorol. Javítja a nemi szervek vérellátását, nyugtatja az idegrendszert, így akkor is segít, ha a szexuális problémák hátterében fokozott feszültség áll. Fűszerként és tea formájában is fogyaszthatod.

Mit kell tudnod a gyömbérről?

A gyömbér erős gyógyászati tulajdonságokkal rendelkező növény, és gyakran használják különféle tünetek és akár betegségek kiegészítő kezelésére.

Régóta természetes stimulánsként is bevetik – a hagyományos orvoslás számos formájában ajánlja a szexuális izgalom és a libidó természetes növelésére.

Valójában úgy tartják, hogy Madame du Barry, XV. Lajos király híres szeretője afrodiziákum hatásának köszönhetően gyakran gyömbért szolgált fel szerelmeseinek, hogy segítsen a hangulat megteremtésében.

Növeli a véráramlást

Míg a gyömbér közvetlen szexuális vágyra gyakorolt hatásáról korlátozottak a kutatások, addig más tanulmányok azt mutatják, hogy a gyömbér fokozhatja a véráramlást, ami segíthet a szexuális izgalom és a libidó fokozásában.

Lakásdekorációként sem rossz a gyömbér
Lakásdekorációként sem rossz a gyömbérAndrea Comi / Getty Images Hungary

Hat tanulmány egyik áttekintése arra a következtetésre jutott, hogy a gyömbérkiegészítők csökkentették a szisztolés és diasztolés vérnyomás szintjét.

Bár további kutatásokra van szükség, ez különösen előnyös lehet a libidó szempontjából, mivel a tanulmányok úgy találták, hogy a megnövekedett vérnyomás a férfiak és nők esetében egyaránt a szexuális zavarok nagyobb kockázatával jár.

Más kutatások azt mutatják, hogy a gyömbér megakadályozza a vérrögképződést, és elősegíti az erek tágítását a jobb véráramlás támogatása érdekében, ami viszont fokozhatja az izgalmat.

Csökkenti az oxidatív stresszt

Az oxidatív stressz olyan állapot, amelyet a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyának felborulása jellemez a szervezetben, ami gyulladáshoz és sejtkárosodáshoz vezet.

Bár több kutatásra van szükség, egyes tanulmányok szerint az oxidatív stressz akár negatívan is befolyásolhatja a termékenységet és a szexuális funkciót.

A gyömbér gyulladáscsökkentő és a szervezet oxidatív stresszét mérséklő képességét alaposan tanulmányozták.

Kémcsöves és állatkísérletek azt mutatják, hogy a gyömbér támogathatja az oxidatív stressz csökkenését és a sejtek és szövetek életkorral összefüggő egyéb változásait, ha más összetevőkkel kombinálják, ami segíthet az erekciós diszfunkció kezelésében.

Mézeskalácsban a legfinomabb
Mézeskalácsban a legfinomabbSimon McGill / Getty Images Hungary

Ennek ellenére további vizsgálatokra van szükség annak megállapítására, hogy a gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságai konkrétan hogyan befolyásolhatják az emberek szexuális vágyát.

Javíthatja a termékenységet

Érdekes módon egyes kutatások azt találták, hogy a gyömbér férfiak és nők termékenységét egyaránt javíthatja.

Egy áttekintés szerint állatkísérletek azt mutatják, hogy a gyömbér növelheti a tesztoszterontermelést a véráramlás fokozásával, az oxidatív stressz csökkentésével és a tesztoszteronszintézisben részt vevő luteinizáló hormon szintjének növelésével.

Sőt, a gyömbér javíthatja a sperma minőségét azáltal, hogy javítja a spermiumok koncentrációját, mozgékonyságát és életképességét.

Egy másik állatkísérlet azt találta, hogy a gyömbér javíthatja a női termékenységet azáltal, hogy kedvezően befolyásolja a follikulogenezis folyamatát, ami a petefészek tüszőinek érése.

Ezenkívül egy állatkísérlet kimutatta, hogy nagy dózisú gyömbérkivonat adagolása kiegyensúlyozta a hormonszintet policisztás petefészek-szindrómában (PCOS) szenvedő patkányokban, amely állapot negatívan befolyásolhatja a nők termékenységét.

Egyes kutatások azt sugallják, hogy fokozhatja a véráramlást, csökkentheti az oxidatív stresszt, és fokozhatja a termékenységet mind a férfiak, mind a nők körében. Ne feledd azonban, hogy az embereken végzett vizsgálatok még mindig nagyon korlátozottak, és a kémcsöveken és állatokon végzett vizsgálatok gyakran használnak erősen koncentrált gyömbérkivonatot. Mint ilyen, még több kutatásra van szükség a gyömbérnek az emberek szexuális vágyára gyakorolt közvetlen hatásairól.

És hogy hogyan használd? Adj hozzá egy kis gyömbért az étrendedhez hetente többször is. Főzz egy csésze forró gyömbérteát, vagy próbáld ki a gyömbért desszertek tetején, szószokban vagy akár lekvárként.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra