A banán bearanyozza a szexuális életet

sexyfoodA banán az ásványi anyagaival segíti a fajfenntartási műveleteket, a zselatin a szex fizikai megterhelését ellensúlyozza, a zabkása az egészséges szexuális élet kelléke. Olyan élelmiszereket mutatunk be, amelyek segítenek szebbé tenni éjszakáinkat.

Mindenki tudja, hogy az osztriga kedvet csinál a szerelmeskedéshez, és néhány afrodiziákumot is képes megnevezni. Azt azonban már kevesen tudják, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyeknek bizonyos tápanyagait a szexhez használja fel a szervezet.

Fekete csokoládé

csokiAz egyik legnépszerűbb afrodiziákum, sokan használják szeretetpótlóként is. Túl azon, hogy feniletilamin- és szerotonin-tartalmának köszönhetően valóban hasonló hatás képes előidézni, mint amit szerelmesen érzünk, antioxidánsokban és koffeinben is gazdag. Ez a két összetevő élénkíti a vérkeringést, és ezzel növeli a libidónkat is. A BBC riporterei kiderítették azt is, hogy annak, aki megvárja, hogy a csoki a nyelvén olvadjon el, megnő a pulzusa, és az agyi tevékenysége ahhoz hasonlít, mint amit egy szenvedélyes csókolózás során produkál. Fontos, hogy a lehető legtisztább fekete csokit fogyasszuk, egy krémes csokitorta valószínűleg nem hozza meg a várt hatást, a tejcsokiban pedig túl sok a cukor és a zsír, ezek pedig lelassítanak.

Zselatin

gelatinA zselatin a szexszel járó fizikai megterhelés könnyítésében segíthet. Az egyébként élvezetes tevékenység nyomást gyakorol a kötőszövetekre, ízületeinkre, ezért fontos, hogy ezeket megerősítsük, strapabíróbbá tegyük, azaz mozogjunk rendszeresen. És ha nem tesszük, fogyasszunk zselatint, mert az bizonyítottan enyhíti a meghúzódott ínak által okozott fájdalmat.

 

vorosbor

 

Vörösbor

Elég régóta randi alapkellék a vörösbor, hiszen feloldja a feszültséget, beszédesebbé válunk tőle, a férfiak meg felvághatnak azzal, hogy milyen járatosak a borkultúrában. Viszont afrodiziákummá valami egészen más teszi. Az érzéki élmény a szőlő illatának és a bor skarlát színének köszönhető, ezek ugyanis minden érzékünkre hatással vannak. Ráadásul - ellentétben a fehér borral - antioxidánsokban is gazdag, így mértékkel fogyasztva kifejezetten jót tesz a szervezetnek.

Osztriga

A puhatestűek - különösen nyersen fogyasztva - olyan ásványi anyagok forrásai, melyek kifejezetten a szexuális energiáinkat táplálják.

Harminc deka osztriga nyers formában fedezi vasszükségletünk 10%-át, B12-vitamin szükségletünk 91%-át és cinkszükségletünk 170%-át.

Tartalmaz még magnéziumot, foszfort, D-vitamint, mangánt, szelént és Omega-3 zsírsavakat. Az egyedülállóan magas cinktartalom azért is fontos, mert ez az elem fontos szerepet játszik a tesztoszteron-szint szabályozásában, és mivel a férfiak minden egyes ejakuláció során kb. 5 milligramm cinket veszítnek, ügyelni kell a pótlására.

Zabkása

zabkasa2A világ egyik legszerényebb külsejű, ám annál egészségesebb étele béta-glükánt tartamaz, ami akár 23%-kal csökkentheti a koleszterint-szintet. Ez azért is fontos, mert az egészséges szív az egészséges szexuális élet alapja. Az sem mellékes, hogy a béta-glükán erősíti az immundrendszert, és a fertőzések ellen is védelmet nyújt.

 

Banán

Nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen magas a kálium- és a folsavtartalma. Hátására gyorsabban regenerálódik a szervezet, élénkebbé válik a vérkeringés és gyorsabbá a sejtképződés. Nem kifejezetten izgató hatású, ám a benne található tápanyagok jó táptalajt nyújtanak az egészséges szexuális élethez.


A gyűjtemény itt található. http://www.howstuffworks.com/

Az afrodiziákumok elemzése és listázása népszerű téma. Mint arról a Díványon korábban is szó volt, a vanília egykor nemcsak fizetőeszköz volt, hanem izgató hatása miatt vágyfokozóként is használják. Vannak fűszerek és illóolajok is, amelyek segítséget nyújtanak a fajfenntartáshoz. A jázminolaj erőteljes, édes és bódító illata, a korianderolaj, vagy a muskotályzsálya olaja jó hangulatot és szexuális vágyakat is kelt. A rózsaolaj illata dopamint szabadít fel a szervezetben, ami egyfajta boldogsághormon. Azok a nők, akik használják, saját magukat is kívánatosabbnak érzik, emellett a környezetükre is hatással vannak. A pézsmát a szex illatának, az univerzális afrodiziákumnak tartják. A pacsuli aromája oldja a gátlásokat, és arra bátorítja a párokat hogy engedják el magukat a szexben.

 

Mustra