18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

7 ok, ami miatt hálásak lehetünk a szexért

Az ünnepi időszakban nem ritka, hogy számba vesszük, mi minden van, amiért hálásak lehetünk. A szerető család, a szuper munkahely, a járványhelyzet ellenére megmaradt stabilitás, a támogató baráti kör mind-mind olyan, amiért bátran lehetsz hálás.

Átrágtad magad a leghétköznapibb dolgokon is, amik miatt hálás lehetsz, a szex mégsem jutott eszedbe? Dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus mond egy csomó nyomós okot, ami miatt hálás lehetsz a szexért – nemcsak most, hanem egész évben.

#1 A szex többcélú tevékenység

Akár hiszed, akár nem, a tudósok legalább 237 okot mondanak, amiért jó szexelni! A szex ugyanis nemcsak szórakoztató és kellemes időtöltés lehet, de szuper módja a szeretet kimutatásának, sőt tanulmányok szerint a stressz csökkentésének is.

#2 A rendszeres szex hozzájárul az egészség megőrzéséhez

Ugyancsak rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a megélt orgazmusok száma összefüggésben áll a fizikai egészséggel. Más kutatások eredményei szerint a gyakori szex összefügg a szívroham alacsonyabb kockázatával, ennek pedig köze lehet az első felvetéshez. Ezekből a kutatásokból azonban nem következik egyértelműen, hogy az aktív nemi élet szükségszerűen jobb egészséget vagy hosszabb életet eredményez, hiszen kétségtelen, hogy az amúgy is egészséges emberek nagyobb valószínűséggel szexelnek, arra azonban következtethetünk az eredményekből, hogy a szex hozzájárul az egészséges élethez.

#3 A szex bizony testmozgás

Az okosórát szex közben is viselő fiatal felnőttek vizsgálatából kiderült, hogy míg a férfiak átlagosan 101, addig a nők 69 kalóriát égettek el egy szexuális együttlét alkalmával. Ezt a tempót követve természetesen rengeteget kellene szexelnünk ahhoz, hogy a karácsonyi menüt ledolgozzuk, úgyhogy a futócipőt csak ezért ne cseréld szexi fehérneműre.

#4 Nem csak a testnek, az agynak is jót tesz

Állatokon végzett kutatások eredményei szerint a rendszeres szexuális aktivitás elősegíti az idegsejtek növekedését. Ez a megállapítás összhangban áll azokkal az eredményekkel, amelyek szerint a gyakoribb szexuális tevékenység összefügg a jobb kognitív működéssel. De vannak kutatások, amik szerint a szex hozzájárul a memória javulásához is.

#5 Sőt, a mentális állapoton is javít

Kutatások eredményei szerint a szexet követő napok során megfigyelhető a pozitív hangulat emelkedése, valamint a negatív hangulat csökkenése. Ezek a megállapítások részben magyarázatot adhatnak arra, hogy miért boldogabbak és produktívabbak az emberek a munkahelyükön, ha előző este szexeltek.

Ne csak egymásért legyetek hálásak!
Ne csak egymásért legyetek hálásak!nd3000 / Getty Images Hungary

#6 Egész életünkben élvezhetjük

Bizony, a szex az idős emberektől sem áll távol. A legtöbb 50-60 év közötti ember aktív nemi életet él, míg sok 70 év feletti ember is rendszeresen szexel. A szex minősége és mennyisége minden bizonnyal változik az idő múlásával, azonban nincs felső korhatár, így bármikor élvezhetjük a szexszel járó előnyöket.

#7 Nem kell hozzá másik fél

Épp nincs párod? Semmi probléma! Tanulmányok szerint nem feltétlenül kell partner ahhoz, hogy a fent ismertetett potenciális előnyöket magadénak tudhasd. A rendszeres maszturbálásnak ugyanis szintén számos pozitív hatása van.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra