A sós réteseket szerettük ( zöldségesen és sonkával is), ezúttal kicsit más formában tálaltuk, tekercselve spenóttal és fetával. Egy jó nagy pohár tejföl dukál mellé, amibe akár mártogathatjuk is a kis csigákat.
Katuci
A spenót-feta párossal is volt már receptünk, a klasszikus tésztaétel illetve bolti leveles tésztás batyuk is.
Hozzávalók:
15 dkg réteslap (8 lap)
20 dkg feta sajt
20 dkg bébispenót
10 dkg olajbogyó
5-8 dkg vaj
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A vajat megolvasztjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a spenótot, egy percig pároljuk, épp hogy csak felére összeessen, majd levesszük a tűzről.
- Egy réteslapot vékonyan bekenünk az olvasztott vajjal, ráillesztjük a másik réteslapot. Ezt is vékonyan bevajazzuk. Elmorzsoljuk rajta a sajt egyedét, eloszlatjuk rajta a spenótlevelek negyedét, végül egy kevés olajbogyót. Feltekerjük, öt részre vágjuk, egy kivajazott sütőformába ültetjük. Megismételjük a folyamatot a maradék hozzávalókkal is.
- A kimaradó vajat a tekercsekre csöpögtetjük, 20-25 perc alatt készre sütjük.