Nekem ez már fitnesszkaja kategória, bár lehet, hogy ebben nem ért egyet velem mindenki. A lényeg, hogy nem szeretek sok olajban sütni, a sajtot viszont bármivel szeretem. Jó hír, hogy akkor is jól lehet vele lakni, ha csak salátát és egy kis olajbogyót eszünk mellé. Cukkinit fillérekért lehet venni a piacon, ekkora mennyiségben pedig még a parmezán sem vészesen drága.
Katuci
Hozzávalók:
1 db kb. 40 dkg-os vastagabb cukkini
5 dkg reszelt parmezán
½ darált zsemle vagy 5 evőkanál zsemlemorzsa
olívaolaj
só
- A megmosott cukkinit 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk, kicsit ferdén, hogy nagyobb felületet kapjunk.
- Egymás mellé tesszük a szeleteket a vágódeszkán, mindkét oldalukat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, bele is dörzsöljük kicsit.
- A parmezánt és a zsemlemorzsát összekeverjük, jól belenyomkodjuk a zöldségkarikákat a keverékbe, az ujjainkkal még rápakolunk egy keveset a morzsából a szeletekre.
- A bepanírozott zöldséget sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 200-220 fokos sütőben 20 percig sütjük, az utolsó öt percben óvatosan megfordítjuk a cukkiniket.
Katuci