A banán, a sütőtök, a répa, az alma, mind-mind javítják a sütemények állagát. Másnap is puha, szaftos marad a muffin. Tökéletes uzsonna a gyereknek, de előző este elkészítve másnap reggelire is jól tud esni. Az áfonyának pedig ki tudna ellenállni?
Ha már a közelgő iskolaévre gondolunk is érdemes észben tartani ezt a receptet, ha rászánjuk a sütésre azt a néhány percet, tuti sikert aratunk a gyereknél!
Hozzávalók (8-10 darabhoz):
- 10 dkg vaj (kókuszzsírral helyettesíthető)
- 1 érett banán
- 2 tojás
- 10 dkg nádcukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg friss áfonya
Elkészítés:
1. Az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát, a cukrot és a banánt botmixerrel összedolgozzuk.
2. Beleszitáljuk az őrölt mandulát, a fahéjat és a sütőporos lisztet, néhány mozdulattal elkeverjük. Az áfonyát is beleforgatjuk.
3. A papírkapszlikat 2/3 részig töltjük a tésztával.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát.