Bakonyi csirkecsíkok

Olvasási idő kb. 2 perc

A bakonyi sertésszeletet ki ne ismerné. Én inkább a csirkére szavazok, ha húsról van szó, ezzel is nagyon finom az étel. A gomba lehet friss is, de én néha bevetek vegyes gombakonzervet is, amiben 5-6 féle finom gomba van. Ha pedig csíkokra vágjuk a húst, jobban keveredik a gombával, szerintem ez lett az eddigi legjobb verzió, de ezt persze döntse el mindenki maga.

DSC 4265akicsi
Katuci

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
50 dkg gomba
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4,5 dl tejföl
2 evőkanál fűszerpaprika
liszt
só, bors
olaj

  1. Az átmosott húst csíkokra vágjuk, besózzuk, meghempergetjük lisztben. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, elősütjük benne a húst néhány perc alatt. Ha megszilárdult és picit megpirult a liszt a húson, tányérra szedjük.
  2. A hagymát felaprítjuk. A serpenyőbe öntünk még egy kis olajat, megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütögetjük.
  3. A serpenyőt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. Visszatesszük bele a csirkecsíkokat is, lefedjük, közepes lángon nagyjából 20 perc alatt készre főzzük.
  5. A paprikás léből egy keveset elkeverünk a tejföllel, majd ráöntjük az ételre. Hagyjuk egyet rottyanni, és már tálalhatjuk is.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek