Az év elején még mindenki igyekszik betartani az egészségesebb étkezésre vonatkozó fogadalmait. Az a baj csak a diétával, hogy hamar unalmassá válik, és ha az ember „véletlen” otthon felejtette az aznapi fehérjeport, könnyen elcsábul. Én persze ilyenkor soha nem egy zöldségeshez nyitok be, hanem valahogy egy cukrászda pultja előtt találom magam, és azt hallom, hogy valaki az én hangomon rendel egy Rákóczi túróst.
A legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás ennek elkerülésére, ha mindig visztek magatokkal uzsonnát. Ha már ott van az íróasztalon, tuti az fog elfogyni, és nem kell kiszaladni ebédidőben egy kis vásárolgatásra.
Ezt a zellersalátát eheted magában is, vagy egy szelet natúr sült hússal, de rozskenyérbe csomagolva pár szelet sonkával egy igazi komplett ebédet kitesz. Nem utolsó sorban nagyon finom, sok benne a rost, és kevés a kalória.
Zellersaláta:
30 dkg zellergumó (ez egy fél gumó mennyisége, a másik feléből készülhet leves)
5 dkg mazsola
1 citrom leve
1 kk só
3 ek méz vagy pár csepp édesítőszer
frissen őrölt bors
1 kk curry por
1 pici chili
1 ujjnyi friss gyömbér
A zellert pucold meg, és a nagylyukú reszelőn reszeld le a gyömbérrel együtt. A chilit vágd apróra, és a többi hozzávalóval együtt keverd a zellerhez. Nyomkodd kicsit össze, hogy könnyebben megpuhuljon. Fedd le, és egy napra tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.