Télire a szakértők kifejezetten egyféle színű zöldséget ajánlanak, mely megóvhat a rákos megbetegedésektől, és még fel is frissít.
A vitatott népszerűségű alapanyag valójában egy csoda jó zöldség és szinte orvosság is.
A tavaszi zöldségek közül az egyik legfinomabb, ráadásul több kedvező egészségügyi hatása is van, ezért nevezik zöld vitaminnak.
A skorbut és az arzénmérgezés ellen is használták, de mi annak örülünk, hogy a szúrós szagú bélgázok elkerülnek majd, ha ezt esszük.
Az ősszel termő növény legendás nyákoldó és gyulladáscsökkentő, allergia és nátha esetén is kitisztítja a légutakat.
Ez a leveles zöldség vonzó tápanyagtartalommal rendelkezik, de nem mindenki kedveli: jó hatásaiáért érdemes adni neki egy esélyt.
Már soroljuk is, mennyire jó ötlet legalább heti egyszer enni a kedvencedből.
Egyre többen szenvednek a vastagbelet érintő rákban, egy új kutatásban pedig kiemelik ennek az okát.
Változott az uniós szabályozás, így bizonyos esetekben akkor is bírságot kaphatsz, ha a gumid korábban megfelelt az előírásoknak.