Karácsonyi menü öt hozzávalóból: mézes-kecskesajtos kelbimbó

Negyedik rész

Szokatlan körettel dobnád fel az ünnepi vacsorát? A mézes-kecskesajtos kelbimbó pár perc alatt elkészül, és garantáltan izgalmasabb, mint a sült krumpli. Karácsonyi menü videósorozat, negyedik rész.

Szabó Jucus, az 5 hozzávaló bloggere egy olyan karácsonyi menüt állított nekünk össze, amit az is meg tud csinálni, akinek nincs se kedve, se ideje napokat a konyhában robotolni az ünnepek előtt, mégis valami finomat – és a jelenlegi trendeknek megfelelőt – tenne az asztalra.

A menü

Előétel: narancsos, csillagos tökleves

Főétel: lazac steak diós rizottóval és mézes-kecskesajtos kelbimbóval

Desszert: körtés-gyömbéres pite

A leves elkészítését itt tanulhatod meg, a lazac steak-ét itt, a rizottóét pedig itt – ezt a topséfek szerint amúgy is illene mindenkinek megtanulni normálisan elkészíteni –, most pedig a másik köret jön, a mézes-kecskesajtos kelbimbó. Izgalmas köret, és egyáltalán nem bonyolult, sőt, mondhatni röhejesen egyszerű összedobni. A pontos receptleírást a videó után találod.

Mézes-kecskesajtos kelbimbó

Hozzávalók (4 főre):

- 3 evőkanál méz

- 5 dkg szalonna

- 30 dkg kelbimbó

- 3 gerezd fokhagyma

- 10 dkg kecskesajt

Szükséges eszközök:

- vágódeszka

- kés

- lábas

- szűrő

- serpenyő

- fakanál

Elkészítés:

1. A kelbimbókat mossuk meg és vágjuk félbe. A lábasba öntsünk kevés vezet, tegyük bele a szúrőt, öntsük bele a kelbimbót, és fedővel lefedve 10 perc alatt gőz fölött pároljuk meg.

2. Vágjuk csíkokra a bacont, és szeletekre a fokhagymát. Serpenyőben kezdjük el pirítani a bacont, és ha már kezd sízne lenne, adjuk hozzá a fokhagymát. Mikor szép ropogósra sültek vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a már elkészült kelbimbót.

3. Tálaláskor morzsoljuk rá a kecskesajtot és csurgassunk rá mézet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek