#VILÁGOM

Meghalt a világ leghíresebb magyar punkja, Tommy Ramone

bb 2014. július 16., szerda 16:33

A napokban elhunyt Tommy Ramone, a világ egyik első punkzenekarának, a Ramonesnak az utolsó életben lévő tagja. A magyar származású zenész Erdélyi Tamás néven született Budapesten, majd 1957-ben családjával az Egyesült Államokba emigrált- számol be a RollingStone.com az epevezetékrákban 65 évesen elhunyt bandatagról. Tommy Ramone nemcsak azért volt híres, mert a Ramones egyetlen magyar tagja volt, hanem mert egyben ő volt az egyetlen magyar zenész, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé a Rock and Roll Hall of Fame múzeumba, ahol olyan legendák között kapott helyet, mint Elvis Presley, Chuck Berry vagy James Brown.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen csendéleteket nézünk majd a jövőben

bb 2014. július 13., vasárnap 16:46

Az elmúlt pár száz évben megszokhattuk, hogy a csendéletek általában festmények, és az elmúlás témakörét járják körül, rendkívül aprólékos és minden részletre kiterjedő ábrázolással, bonyolult szimbólumrendszerekkel. Ehhez képest a 21. századi csendéletábrázolás úttörője is lehetne az Adrian & Gidi néven futó amszterdami alkotópáros, Adrian Woods és Gidi van Maarseveen, akik egyre nagyobb nemzetközi figyelmet vívnak ki látványos munkáikkal, melyeket van merszük csendéletnek nevezni. Pedig sehol egy döglött állat, hervadt virág, szépen csillanó üvegtárgy vagy koponya: az ő képeik színpompás papír installációikból készült fotók, és bármi előbb jut eszünkbe róluk, mint az elmúlás melankóliája. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt évig készült, hat hét alatt ázott szét Bernini szökőkútjának karton másolata

bb 2014. július 12., szombat 16:26

Különc szobrászokból nincs hiány Amerikában sem, ahol James Grashow készíti zavarbaejtő kartonszobrait. A hatvanas évek óta aktív művész alkotásai széles skálán mozognak, ugyanis kedvenc témái közé tartozik az ember, a halál, valamint a természet, ezen belül is a környezetvédelem. Ezek hatására számos, rendkívül részletes és bonyolultan felépített virágcsokrot, szobanövényt és védett madarat is kifaragott már kartonból – írja az 1942-ben született szobrászról a makezine.com.

Kartonból készítette el a szőkőkutat
Kartonból készítette el a szőkőkutat
Fotó: jamesgrashow.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Könyvek a strandtáskába: Kontroll, mélység, őrültek háza

Divany.hu 2014. július 11., péntek 12:06

7
Fotó: Agave Könyvek

Csak most írunk róla, mert már elolvastuk, és még mindig meg vagyunk őrülve Jeff VanderMeer Déli végek trilógiájáért (illetve azért, ami már megjelent belőle). Azért is jó, hogy csak most írunk a Kontrollról, mert így valamivel közelebb kerülünk a szeptemberi időponthoz, amikor végre megjelenik a befejező rész, és kiderül, eljön-e a világvége. Azon még mindig kivagyunk, hogy VanderMeer képes csupán 336 oldalba belefoglalni a lényeget, de ez van.

 
1
Fotó: Park Kiadó

Aztán megjelent végre magyarul Alice Munro Nobel-díjas írónő Drága élet című regénye is. "Legújabb könyvének legnagyobb érdekessége, hogy négy olyan darabbal zárul, amelyek a szerző gyerekkorában játszódnak, bevallottan önéletrajziak, és felidézik azt a világot, ahonnan ez a rendkívüli pálya felívelt." Olvassa el!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiszen ez nem is művészet!

Qrator 2014. július 10., csütörtök 17:40

Egy avantgárd kiállítás akkor jó, ha megbotránkoztat, ha az ember nem jóízűen cuppogva jön ki, hogy ezdejóvolt-megérteazárát, ha arról dumál utána kivörösödött arccal a partnerével, hogy mi a kénköves pokolbugyráért művészet egy büdös hólapátot lelógatni a plafonról. Mindezt bajosan kapjuk meg a Magyar Nemzeti Galéria új sztártárlatán, a Dada és szürrealizmuson, de azért a jóízű cuppogás így is adott: ekkora klasszikus avantgárd kiállítás nagyon régen nem volt Magyarországon (talán a Rupf-gyűjtemény 2007-ben a Szépművészetiben). Mindenesetre a Galéria elérte, hogy – a korszak miatti rajongás elfogulttá tett – ez lett talán az év egyik legjobb nagy kiállítása.

A bajszos Mona Lisa találkozása a 80-as évekkel az újcirkuszban

Divany.hu 2014. július 10., csütörtök 14:40

Július 10. Csütörtök

Mi indíthatná jobban ezt a hetet, mint a Nemzeti Galéria - jelentőségéhez képest erősen alulreklámozott - Dada és szürrealizmus - Magritte, Ducamp, Man Ray, Dali című kiállítása? Ha ön szerint ez nem egy ajánló, menjen és győződjön meg róla, hogyan találkozhat a bajszos Mona Lisa egy piszoárral a 20. századi avantgarde egyéb nagyágyúi közt, nekünk tetszett. Akinek ennél több lázadás kéne, a Neon galériában ma nyílik Szőke Gáspár Formák, kontrasztok, építek, bomlasztok című tárlata, aminek már a neve is bizalomgerjesztő. "A kiállítás fő vezérvonala a szín, annak kiemelése, illetve semlegesítése kontrasztpárokkal." Innen szép indítani az estét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Láthatatlan dimenziókat lerajzolni eszelősen menő

bb 2014. július 9., szerda 20:08

Újabb lenyűgöző 3D-s munkákra bukkantunk a napokban, melyeket ezúttal az olasz származású művész, Alessandro Diddi készít ceruzája segítségével. A valóban elképesztő látványt nyújtó, már-már élethű munkákkal az anamorfikus dizájnt alkalmazó művész célja, hogy kicsit összezavarja közönségét - írja a dailymail.co.uk az egyre szélesebb körben ismert 42 éves Diddiről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Steven Spielberg munkásságát 55 percben

bb 2014. július 8., kedd 10:01

Míg David Lynch és Mark Frost a Twin Peaks közelgő 25. évfordulója alkalmából dob piacra egy szuperizgalmasnak ígérkező Blu-ray boxszettet, addig Steven Spielberg marketingcsapata és a Universal filmstúdió a rendező klasszikussá vált filmjének, a Cápának a 40. születésnapját ünnepli meg egy nyolc filmet tartalmazó Blu-ray gyűjteménnyel, mely felöleli majd a filmmániások körében népszerű rendezői változatokat, valamint az 1971-es Párbaj és a Sugarlandi hajtóvadászat című filmek digitálisan felújított változatát is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugyanaz a ruha, ugyanaz a helyszín, negyven év korkülönbség

bb 2014. július 7., hétfő 19:01

Különös és megható koncepióval rukkolt elő a közelmúltban a német fotós, Nina Röder, aki családjának két női tagját is bevonta „Mutters Schuhe” (Anyáink cipői) néven futó munkájába. A színes képeken ugyanis a fotós mellett feltűnik még ötven éves anyja és hetven éves nagyanyja is, amiben még nem is lenne semmi meglepő, ha nem ugyanabban a ruhában, pózban és helyszínen lennének mindhárman lencsevégre kapva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Igenis lehet Magyarországon zsidónak lenni!"

Steiner Kristóf 2014. július 6., vasárnap 11:26

Eszter könyvére, a Barheszre már régóta kíváncsi voltam, tekintve hogy van egy-két közös pontja a pályánknak. Mindkettőnket elszakíthatatlan szálak fűznek Izraelhez, mindketten imádunk főzni, és mindketten élvezettel vetjük bele magunkat különféle önkifejezési módokba – legyen szó konyhaművészetről, írásról, vagy egy otthon csinosítgatásáról. Emellett a Barhesz – hasonlóan a saját könyveimhez – valahol önéletrajz is, emlékek, élmények gyűjteménye, amelyben feltűnnek az életünk különféle szakaszaiban komoly szerepet játszó hősök.Végül a sors úgy hozta, hogy Tel Avivban találkoztunk,ahol bizony még magyar könyvtár is van: Drory néven fut, és Givataim negyedben, egy magánlakásban bújik meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A neten keresi nagyapja múltját az unoka

bb 2014. július 5., szombat 13:21

Szerethető, múltidéző fotókra bukkantunk, melyeket Dave Tomkins töltött fel a közösségi oldalakra a közelmúltban. A Tomkins által nyilvánosságra hozott képeket még nagyapja, Stephen Clarke lőtte a negyvenes-ötvenes években, de a család nem is tudott róluk. Unokája - a papa hanyatló emlékezete miatt - a közösség segítségét kéri annak kiderítésére, vajon hol készülhettek a fotók.

A művészeti vezetőként dolgozó ausztrál származású Tomkins akkor bukkant rá a hangulatos fotókra, mikor nagyapja egy idősek otthonába költözött öt évvel ezelőtt. Az unoka korábban sosem hallott a második világháborúban a légierőnél szolgáló nagypapa hobbijáról, mivel az sosem említette a családnak, hogy valaha fotózással is foglalkozott volna, a diák mindeddig egy dobozban lapultak egy szekrény alján - írja a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön volt már cigarettázó író?

bb 2014. július 4., péntek 14:13

Vicces fotósorozatra lettek figyelmesek a jezebel.com szerkesztői, akiknek Molnár Szilvia Tumblr oldalán akadt meg a szemük a közelmúltban. A magyar lány „The Man, The Writer and His Cigarette” (A férfi, Az író és a cigarettáik ) néven futó anyaga ugyanis jól ismert cigarettázó írókat mutat be, elhíresült képeik mellett a jó humorérzékkel megáldott fotós látható, miközben éppen kedvenc füstölgő íróit utánozza.

Fotó: szilmolnar.tumblr.com
Fotó: szilmolnar.tumblr.com
Fotó: szilmolnar.tumblr.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugrálóvár felfújható mellekkel? Létezik!

bb 2014. július 3., csütörtök 19:55

A New York egyik legmenőbb részén, a Fifth Avenue-n található Szexmúzeum egy újabb parádés húzással hívja fel legújabb kiállítására a figyelmet. A londoni székhelyű konceptuális művészpáros, Sam Bompas és Harry Parr ugyanis női mellekkel pakolta tele felnőtteknek tervezett ugrálóvárát, hegymászófalát pedig hatalmas falloszokkal aggatta tele.

A 2007 óta együttműködő duónak és a múzeum kreatív vezetőségének az volt a célja a kiállítással, hogy látogatóikat a figyelemfelkeltő tárgyakon keresztül fizikai, vizuális és szaglási élményekbe is bevonja, valamint kihívásra ösztönözze, mely lehetővé teszi számukra megmutassák erejüket és gyorsaságukat a többi látogató előtt is – írja a versenyszellemet erősítő projektről a nymag.com.

Felfújható mellek között ugrálhatunk New Yorkban
Felfújható mellek között ugrálhatunk New Yorkban
Fotó: museumofsex.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Keresse az igazit szexpartin, vagy vonuljon a Tilossal a Pride-on!

Divany.hu 2014. július 3., csütörtök 15:35

Július 3. Csütörtök

Még nem találta meg az igazit? Sebaj, ma megtörténhet a csoda, hiszen "nyár van, rövidek és feszesek a szoknyák és a nacik, kicsik a pólók (ha egyáltalán vannak), sok a fürdőruha, a vizes test, és úgy egyáltalán, szex van a levegőben is" - ezt nem mi mondjuk, hanem a Sex and Schluss im Hotel című parti szervezői, akik az Urimuriba várnak mindenkit, akik a csütörtöki bulit a szex jegyében rendezik.  "Ha ti is szeretitek, gyertek, legyetek merészek, és nem mellesleg... ismerkedjetek! Ha meg nem szeretitek, az a ti hibátok" - ennél jobban aligha lehetne összefoglalni...

10511159 501032976694770 4021878795310845063 n urimuri.png
Fotó: Facebook / URIMURI
Távolról sincs vége, olvasson még »

Liliom Julijának jól áll a kor!

cukorka 2014. július 2., szerda 19:42

Rettegtünk, mert igenis előítéleteink voltak. Nem azért, mintha jelen előadás főszereplői közül nem tartottuk volna szinte mindet tökéletesen alkalmasnak a zseniálisan megírt szerepeik eljátszására, inkább csak azért, mert halálunk, amikor ebben a túlburjánzó színésztársadalomban nem képesek úgy kiosztani a szerepeket, hogy mindenki a korának megfelelő karaktert játsszon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pofára ejtette modelljeit az olasz fotós

bb 2014. július 1., kedd 13:52

Képzelje el a következő szituációt: gyalog rohan egy üzleti megbeszélésre, közben pedig egy fontos üzleti partnerrel egyezteti telefonon egy holnapi találkozó időpontját. Fél kézzel a határidőnaplója után kotorászik, amikor cipője sarka beakad a macskakőbe, ön pedig elveszíti az egyensúlyát – elkerülhetetlen, hogy a földön kössön ki. Mit véd először? A telefont vagy magát? 

Sandro Giordano olasz fotós a tárgyait védte, amikor tavaly nyáron biciklivel balesetet szenvedett, azóta csak részlegesen tudja használni a jobb kezét. Saját, és ismerőseinek élete ihlette fekete humorral átszőtt, meglehetősen morbid fotósorozatát, az instagramos fotókon a materialista világot és annak negatív oldalát figurázza ki pofára ejtett modelljeivel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így festene Iggy Pop és a dalai láma összeverve

bb 2014. június 30., hétfő 15:09

Nemrég mutattuk be a kijevi származású, de Ausztriában élő Nikita Kadan munkáit, melyeket az ukrán rendőrség kínzási módszerei ihlettek. Ezúttal az Amnesty International belga szervezete készített egy figyelemfelkeltő kampánysorozatot a témában, amivel a durva és kíméletlen kínzásokra kívánják felhívni a figyelmet, írja a The Huffington Post a kor meghatározó ikonjaival készített hirdetésről.

Iggy Pop és a dalai láma összeverve
Iggy Pop és a dalai láma összeverve
Fotó: facebook.com/amnestyBE
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajdai Vilmos kutyák miatt vesztette el a reklámszüzességét

Dívány 2014. június 30., hétfő 11:38

Vajdai Vilmos, a TÁP Színház alapító igazgatója (meg színész, rendező és zenei dramaturg) nem az a tipikus reklámarc, ezért is kaptuk fel a fejünket, amikor megláttuk, hogy főszerepet vállalt a Herosz Happy Hours „Nálunk az állatok boldogok” elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezésben. A Herosz Budapest Állatotthon jókedvű kutyáit bemutató kisfilmben testhezálló szerepben, rendezőként tűnik föl, aki megpróbálja az ebeket szomorúságra bírni – ám ez sehogy nem jön össze neki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

150 fős házibulikat is tartottak a Kádár-korszak melegei

Gyulai Bence 2014. június 28., szombat 20:09

Idén őszre készülhet el a Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák című dokumentumfilm, amely egyfajta folytatása lesz az Eltitkolt évek című alkotásnak. Takács Mária rendező azt mutatta meg korábbi filmjében, hogy hogyan éltek a leszbikus nők a rendszerváltás előtt – a művet teljes egészében, ingyenes megnézheti az Indán. A második film forgatása három éve tart, és ha egyszer kész lesz, a Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák arról szól majd, hogy a Kádár-korszakban hogyan éltek a homoszexuális férfiak. Tényleg nagyon kevés hiányzik már csak a befejezéshez, de a projektnek további támogatásra van szüksége – akár ön is hozzájárulhat, hogy ez a kordokumentum elkészülhessen. Ha már most meggyőztük, kattintson ide, ha azonban még nem, akkor olvasson tovább! Takács Máriának e-mailben küldtem el 10 kérdést a témáról. Ő pedig mindet megválaszolta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Festékes buli, éjszakai salsa és sok pihenés a héten

Dívány 2014. június 26., csütörtök 09:28

Június 26. Csütörtök

Ugyan már javában tart a Norvég Piknik, olyannyira, hogy nemsokára be is fejeződik, azért szólunk, hogy bőven akadnak még ott hasznos programok, meg aztán az is ritka, hogy egy szervezet el is magyarázza, mit miért csinál. A Norvég Civil Alapról hat nap alatt mutat be egy csomó szervezetet, amik olyan témákkal foglalkoznak kiemelten, mint a társadalmi igazságosság, a nemek közti egyenlőség, a jó kormányzás és átláthatóság, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépés.

Június 27. Péntek

Ha emberemlékezet óta nem bulizott egy jót, vagy ha igen, de szeretne újra, akkor pénteken este a Holi Peace Party-n van a helye, aminek a Barba Negra Track ad otthont. Aki véletlenül nem tudná, miről van szó, az se aggódjon, a Facebookon adnak információt: „A kezdeményezés Nepálból indult majd végigsöpört a világ nagyvárosaiban és több tízezer ember élte át ezt a fantasztikus felszabadító őrületet. [...] A Holi napján az emberek szárazfestéket és vizet visznek magukkal, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyokat és festékes vízzel töltött lufikat. Kezdetét veszi a nagy csata, végeredményképp pedig mindenki a magasba vagy épp egymásra dobja a festéket és egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül!" – írják.. De pénteken örülnek a végzős momésok is annak, hogy már van a kezükben egy diploma, délután háromkor kezdődik a Diploma Piknik és Buli, este még zenélgetni is lehet velük.

Igazán elborultaknak pedig ott van az Egy éves a kicsi DZZS! – 2 napos bulika, ami ha csak feleolyan menő, mint amilyennek hangzani szeretne, már jól állunk.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért a Platonovért ölni kell

cukorka 2014. június 25., szerda 17:37

Hatalmas mázlija van a Radnóti Színháznak, ami egyben ékes bizonyítéka annak is, mennyire jót is tehet időnként a kényszer – itt például az, ami a Nemzeti Színházat érte. Arról van szó, hogy kölcsönkapták a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz átigazolt volt nemzetis László Zsoltot, és pont ráért Alföldi Róbert is, hogy megrendezze a Platonov –Apátlanul című előadást. 

Nagy reményekkel mentünk el megnézni, mert bizakodásra adott okot a rendező és a címszereplő neve, és szerencsére nem is kellett csalódnunk. A Platonov a 19. századi orosz író egyik legelső munkája, alig volt húsz, amikor írta, elképesztően hosszú, ráadásul igen nehéz húzni belőle. Alföldi szereti türelemre tanítani a közönséget, és Csehovot is szeretheti, mert az előadás három és fél órásra sikerült, mégsem feszeng közben a néző a nem túl kényelmes radnótis székeken. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi optikai trükköt biztosan nem látott még klipben

bb 2014. június 24., kedd 18:12

Ahogy eddig, úgy most sem a bravúros zenei hangzásokkal vagy frappáns szövegeivel, hanem egy látványos videoklippel hívja fel magára a figyelmet a chicagói gyökerű banda, az OK Go. A The Writing's On The Wallban egymást érik az optikai trükkök, a színek, a végeredmény pedig olyan intenzív, hogy ne lepődjön meg, ha rátör önre a hányinger. A recept bevált, a klipet hamar felkapták, és mindenkihez eljutott, hogy az OK Go következő, Hungry Ghost című albuma október közepén kerül a boltokba.

A felejthető zenéjéről ismert banda, az Ok Go!
A felejthető zenéjéről ismert banda, az Ok Go!
Fotó: okgo.net
Távolról sincs vége, olvasson még »

Öreg kurvákat még elvisel a polgári ízlés, travikat már nem

hv 2014. június 24., kedd 09:01

Bánatos kurváim emlékezete

Egy „kurvagyerekek” számára fenntartott panzióban él Momo, a tizennégy éves arab fiú Rosa mamával, az egykori prostituálttal. Ők a főszereplői Romain Gary Émile Ajar álnéven írt, 1975-ben megjelent Előttem az élet című regényének. Témája, humora, és a koravén Momo szállóigeszerű mondatai miatt azonnal botránykönyv, és persze hatalmas siker lett. A zsidó Rosa és az arab fiú különös barátságának története meglepő módon Magyarországon is átment a szocialista cenzorokon, és mivel – zsidó-arab viszályok és transzvesztiták ide vagy oda – a szabad nyugatot jelképezte, elég sok példány fogyott belőle. Az etnikai konfliktusokban bővelkedő, nyomorgó párizsi árvákat, egykori és aktív kurtizánokat, kitaszítottakat és különcöket felvonultató történetből több feldolgozás született, az 1977-es, azonos című film megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Közel sem ennyire meggyőző, de nem érdektelen a Rózsavölgyi Szalonban májusban bemutatott kamaradrámai adaptáció, Alföldi Róbert rendezésében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Amadeus a kimaxolt közönségélmény maga

cukorka 2014. június 22., vasárnap 17:57

Szikszai Rémusz állította színpadra a Belvárosi Színházban Peter Shaffer Amadeus című darabját Keresztes Tamással a címszerepben. A Wolfgang Amadeus Mozart Bécsben töltött éveit feldolgozó színmű - ami Antonio Salieri szemszögéből mutatja be a zeneszerzőt és környezetét - híres arról, hogy könnyen elvihető groteszk irányba, rendező kérdése, hogy mennyire tud, mer vagy akar elszállni. Szikszai még az értelmezhető határon belül mozog, de folyamatosan szeretne kitörni belőle, pontosan nem tudni, miért nem sikerülhet ez neki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Indiántánctól a pisiesőig: ilyen a hiteles Aerosmith-fesztiválhangulat

Sáfár Zsófia 2014. június 21., szombat 11:11

Sokak álma vált valóra a Download Festival záró estéjén, amikor a bostoni zenekar síri csendben a színpadra vonult. Még azok a rockerek is piszkosul jól érezték magukat, akik Steven Tylert egyszerű Mick Jagger-kópiának tekintik. Előítéletek ide vagy oda, azt azért bárki elismerheti: Tyler minden idők egyik legkarizmatikusabb rockénekese; most pedig bebizonyította, hogy az Aerosmith maga a minden flanc nélküli dög, a vadság és a kortalanság.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés