#VILÁGOM

A sármos sebesült katona esete a lányiskolával

2017. február 10., péntek 15:06

Sofia Coppolának köszönhetően már nemcsak az új Trainspottingot, az új Twin Peakset és az új Jarmusch filmet várjuk izgatottan 2017-ben, hanem az egyik legnagyobb hatású női rendező új filmjét, a The Beguiled-et is. Az Öngyilkos szüzek a forró Délen? 

A nyári moziszezonra beígért (világpremier június 30.) alkotásról a napokban jött ki az első előzetes, ami alapján úgy tűnik, hogy Coppola csúcsformában van, és eszelősen idegtépő filmet sikerült összeraknia olyan nagyágyúkkal a főszerepben, mint Colin Farrell, Nicole Kidman, Elle Fanning és a 45 éves rendező egyik kedvenc színésznője, Kirsten Dunst, akinek ezúttal is kiválóan áll a kosztümös szerep.

Az előzetest elnézve akár azt is gondolhatnánk, hogy Coppola megrendezte az Öngyilkos szüzek polgárháborús változatát, pedig erről szó sincsen, a The Beguiled ugyanis egy 1971-es Clint Eastwood film, a Tizedes háreme remake-je, aminek forgatókönyvét Thomas Cullinan írta. Érdekes, hogy az eredeti nem igazán szólt nagyot a 70-es években, pedig bámulatos, ahogy Eastwood kilépett a szerep kedvéért a komfortzónájából.

Az 1864-ben játszódó cselekmény szerint Colin Farrell egy sebesült északi katonát játszik, akit egy közeli lányiskola növendéke talál meg, így kerül a sármos fiatalember az intézménybe, ahol természetesen többen is szemet vetnek rá – meg ő is rájuk. Kattintson a trailerre és nézze meg, hogyan durvulnak el a dolgok egy csupa nő lakta bentlakásos iskolában! 

“Nem igazán tudnám belőni a film műfaját. Jó móka volt kitalálni, hogy hogyan lehetne az én stílusom szerint nyúlni a filmhez úgy, hogy közben egy kis bonyodalom is kerüljön az általam kedvelt szép, ábrándos világba”- mondta Coppola a filmről, amiben konfliktusból, titkokból, féltékenységből és feminista hangvételből garantáltan nem lesz hiány.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta