TREND

Paróka ihlette a Toni&Guy legmenőbb frizuráját

2010. január 31., vasárnap 12:30

waine2leadA Toni&Guy londoni művészeti csapatának a vezetője Magyarországon járt és három modell frizuráját tuningolta. Sajátos gondolatok mellett megismertük a többdimenziós frizura, a paróka ihlette bubi lényegét, és az elegáns hajvágás alapjait.

cikk-tipus-altalanos

„A frizurára azért is fektetünk nagy hangsúlyt, mert ez a legfontosabb, napi 24 órán át viselt divatkiegészítőnk"- határozta meg a mindenkori hajviselet lényegét Wayne McHugh a Toni&Guy londoni művészeti csapatának igazgatója.

waine


A nap szava: szalongyönyörű

A nemzetközi szalonhálózat szakembere Budapesten, a Baraka étteremben tartott frizurabemutatót „Hair We are" címmel, amely legfőképp arról szólt, hogy a márka által forgalmazott termékeket hogyan kell használni. Wayne McHugh is sajátos kifejezésekkel élt, de előtte, egy magyar szakemberek szájából is hallottunk olyan gondololatokat, mint például a termékek segítségével otthon is elérhetjük a „szalongyönyörű hajat".

 

Toni és Guy családi vállalkozása

A Toni&Guy fodrászatot 1963-ban alapította a Londonban élő testvérpár Toni és Guy Mascolo. Ma már 41 országban vannak jelen összesen 405 szalonnal, és 28 képzési központtal, és számtalan fodrászdíjjal. A kiskereskedelmi termékeik a világ 51 országában kaphatók parfümériákban. A szalon hálózat jelenlegi művészeti vezetője Toni Mascolo szintén mesterfodrász lánya Sacha, akinek férje, James Tarbuck a márka igazgatója, így a vállalkozást a család viszi tovább.


A fodrászbemutatón három modell előre levágott és beszárított frizurából igyeketett kihozni a legtöbbet Wayne McHugh, és az előadásában voltak érdekességek úgy is, hogy nem a termékek reklámozása szempontjából figyeltük az eseményt. Mindössze arra nem tért ki, hogy a 2010-es évben milyen színek és fazonok lesznek a legdivatosabbak, bizonyára a sokszor hallott „minden divat" elv szerint kell gondolkoznunk.

A szalonhálózatban egyébként összesen harminc szakember dolgozik abban a csapatban, amelyik a fazonokat, a színeket és a trendeket meghatározza - 18 hónappal előre.

Nóra frizurája többdimenziós

„Hiszünk abban, hogy a vendégeink élete többdimenziós, miért kellene, hogy a frizurájuk egydimenziós legyen?"- fogalmazott a mesterfodrász első modellje, Nóra érkezésekor. A tíz perces hajformázás során a három dimenziót: a szélességet, hosszúságot és magasságot sikerült érinteni, a negyedik dimenzió, az idő a fodrászoknál valószínűleg abban a kérdésben szokott megmutatkozni, hogy vajon meddig is tart a frizura?

tony-nori


Megtudtuk, Nóra rövid haját tömegnövelő samponnal mosták meg, amelyet a legjobban a „speciális keveréstechnikával" lehet jól formázni: vagyis oszlassuk el a hajformázót a kézben, amelyik így felmelegszik, és a tövektől a hajvégekig haladjunk, amikor  felvisszük. „Ez is a filozófiánk része: hogy másik termékkel teljesen más kinézetet tudsz elérni" - mondta a fodrász.

Nóra hajáról annyi információ derült még ki, hogy lapos, sima frizurája az Interektív kollekció alapján készült, és az egyszerűsége rejti magában a számos formázási lehetőséget. A végeredmény itt a mesterségesen előállított, szélfújta frizura volt.

Eszter haját a parókák ihlették

A következő modell, Eszter konyakszínű bubija is az Interaktív kollekcióból való."A fazon neve Victoria. Ennek a frizurának az inspirációja a Vogue egyik fotózása volt, ahol a modellek parókakollekciót mutattak be"- mondta Wayne McHugh arra utalva, modelljének a frizurája a parókákat utánozza.

tony-eszter


A klasszikus paróka stílus végül is az arcba szárított tincsekkel valósult meg, a fodrász most is tincsenként hajtogatta a modell haját, amelyik a bemutató végén úgy állt, mintha a metró szellőztetése közben erős hátszél kapta volna el. Eszter hajáról annyi kiderült még, hogy nem egységesen szögegyenes, ezért hajsimító sampont használtak mosáskor, így könnyebb később formázni.

Zsófia haja a tengerparti luxust idézi

zsofi1A harmadik modellt úgy konferálta fel a mesterfodrász, mint akinek hullámos a haja, de amikor a szőke lány a pódiumra lépett, a haja egyenesebb volt, mint amilyen kép a hullámos hajról él általában az emberekben.

A lépcsőzetesen levágott frizura neve Lux, amelyik, „elegáns, a luxus látszatát keltő haj". Mint azt Wayne elmondta, ebből az alapból nem a klasszikusan elegáns fazont szeretné kialakítani, hanem egyfajta „tengerparti stílust."

Zsófia haja vékonyszálú. „A hullámos haj általában száraz, ezért fontos, hogy az ápolása során adjuk vissza a nedvességtartalmát"- mondta a fodrász, aki előzőleg úgynevezett mélyhidratáló samponnal mosatta meg modellje haját.

Azt a trükköt is bemutatta, amellyel a hosszú, hullámos hajnak tömeget lehet adni. „A szalonban megkérjük a vendéget, hogy hajtsa le a fejét, és a szárítóval a hajtőnél hideg levegőt fújunk rá, ezzel a tőnél is dúsabbnak hat." A hajvégeket ismét tincsenként csavargatta a mesterfodrász, a vállra omló haj így hatott dúsabbnak.

zsofi2„Ilyen frizurát magazinos fotózáskor szoktunk készíteni"- mondta, és végül abba avatta be a nézőket, hogy miért olyan gyakori, hogy a múltbeli divatkorszakokból szereznek a fodrászaik inspirációt. „Azért a múltat tartjuk ilyenkor szem előtt, mert a jövőt nem ismerjük"- ezzel zárjuk a beszámolót.

 

fotók: marquez

 

cikk-tipus-linkek

• A hajfestés tíz alaphibája
• Görög Zita a magyar Lohas ikon
• Visszatérnek a tüzes vörösek
A tupírkészítés szabályai

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta