TREND

Legyél te a fesztiválok ikonja!

2010. június 22., kedd 09:52

wamp_m A cicanadrágot megtartottuk volna, remek alakformáló, és pálinkafesztiválra tökéletes. A WAMP-pal közösen játékra hívunk minden olvasót, ahol értékes nyereményhez lehet jutni. Előtte azonban hárman kipróbáltuk, mi hogyan tudnánk felöltözni a design vásáron.

Néhány éve, amikor beszereztem egy fehér gumicsizmát a Sziget fesztiválra, négy csepp eső esett mindössze, inkább az a jellemző rám, hogy papucsban gázolok bokáig a sárban a Wan2 színpad felé sietve. Több éves rutin ellenére sem állíthatom, hogy mindig el szoktam találni az ideális fesztiválöltözéket, de olyankor nagy együttérzéssel megállapítom, hogy más sem.

A főnyeremény 50 ezer forint

WAMP-pal közösen most három fordulós ön-styling pályázatot hirdetünk minden Dívány olvasónak. Elsőként Fesztivál sikk kategóriában várjuk a legjobb szetteket. Látogassatok el a június 27-i WAMP-ra, az Erzsébet térre a saját, fesztiválozós ruhátokban, vagy gyűjtsétek össze a vásáron kapható designer ruhák és kiegészítők közül azokat, amelyeket szívesen felvennétek, és készítsetek egy fotót magatokról. A fotót elküldhetitek a palyazat@wamp.hu-ra.

A fotók egy galériába kerülnek a Facebookon, ahol szeptember 5-ig like-olással lehet szavazni a legjobb képekre. Fotózás előtt ajánljuk a Style.com fesztivál szetteket bemutató összeállítását, remek, háztartásból való ötleteket láttunk itt.

A legtöbb like-ot /szavazatot kapott styling egy 50.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amelyet válogatott WAMP-os tervezőknél vásárolhat le 2010 végéig.

Összeállítottuk a saját szettünket

juli_belsoJuli: gyűrű és karkötő Varga Bernadett 3000 Ft és 5000 Ft, felső Solymosi Bori 9500 Ft, leggins: Zoephobic 3000 Ft, táska: Marcus Goldson 12 500 Ft

dora_belsoDóra: ruha Printa 15 000 Ft, pink műanyag kitűző: Koodform 1500 Ft, pink kézalakú kitűző: Suck Right! 6000 Ft, karkötő: Tóth Virág 1490 Ft

laci_belsoLaci: Póló: Gruzzwe 4500 Ft, táska: Marcus Goldson 11 900 Ft

Persze, mielőtt divatteremtő akciókra vennénk rá titeket, a szerkesztőségünk három tagja is kipróbálta, milyen fesztiválos ruhákat találhatunk a designerek vásárán. A címlapszerkesztőnket, Julit és a parapszichológia témák iránt lelkes újságírónkat, Lacit vittem magammal június első WAMP-jára - abban a reményben, hogy férfiruhát is találunk - hogy saját és nem túl komoly divatkörképet készítsünk. A KREA Kortárs Művészeti iskola stylist szakos hallgatója, Kurucz Zsuzsa segített nekünk a helyszínen, aki összeállította a fesztiválos szettünket.

„Itthon nem annyira jellemzők azok a prémium jellegű fesztiválok, amire az emberek kiöltöznek, inkább a zúzósabb, játszósabb ruháikat szokták elővenni a fesztiválszezonra. Én most mégsem a legsportosabb ruhákat szedtem össze"- mondta Kurucz Zsuzsa, miután kiválasztott Julinak pedig egy hófehér Solymosi Bori felsőt egy szintén világos, batikolt Zoephobic (www.zoephobic.hu) legginsszel, nekem pedig egy törtfehér Printa (www.printa.hu) ruhát. Első látásra a néha szünetelő kapolcsi Művészetek Völgyében tudnánk elképzelni magunkat ezekben, ott talán tudnánk a finomabb darabokra vigyázni. Ezenkívül az egyre bővülő számú bor és pálinkafesztiválon debütálhatunk.

A cicanadrág kellene

"A cicanadrágot szívesen megtartottam volna. A nagyon halvány, pasztell színű foltok optikai csalódást okoztak, így formásabbá tették kissé girbegurba lábaimat"- vázolta a nadrág előnyeit Juli. "A fehér felső dekoltázsnál kicsit bővült, és húzott volt, ami nőiesebbé tette a kicsit bő szabást - ezért nem tudtam elég hálás lenni a fotózás idején, a 30 fokos hőségben. Bármikor felvenném mindkét darabot, de valószínűleg inkább külön-külön, hogy legalább csak az egyik legyen foltos, de ebben a formában is bevállalnám egy bor- vagy sörfesztiválra, vagy a belváros utcáin, terein tartott koncertre. "

A stylist szerint Laci a Balaton Soundon is viselhetné azt a zöld Gruzzwe (myspace.com/gruzzwe) pólót, amelyet a férfi kínálatból kiválasztott a számára. Habár ő nem tipikus, kötött izomzatú Balaton Soundos férfi, de mint elmondta, ott valóban jól érezné magát a szettjében.

"A pólón, divatos pasztelzöld színe miatt, egyszerre mutat előnyösen a sör, bor vagy egyéb fesztiváli vetület. Aki magára húzza, megdobogtathatja a 16 év alatti lányok/fiúk szívét, a bohém szörnyfigura pedig a fiatalok tudatos, digitális városi lázadásáról mesél. Anyaga finom, gondos kezek munkája, ideális debütálási fesztivál lehet a Volt, a Balaton Sound vagy a Sziget, de melegfelvonulásra is szuper választás 18 év alatt" mondta Laci, majd kitért a táskájára is. "Diszkrét mérete és mintája egyszerre idézi a 90-es évek mezei tolltartó-trendjét és az underground London első The Clash koncertjének szeleburdi hangulatát. Ez is fiataloknak szóló viselet, unisex mivolta végett egyszerre fér el benne a sörnyitó vagy az esemény utáni tabletta."

Készüljetek a következő fordulókra!
Július és augusztus második vasárnapján szintén várjuk a WAMP-on a lelkes önstylistokat. július 25.-én az Etno sikk, augusztus 29-én pedig a Hardcore sikk kategóriában összeállított remekműveiteket fotózzátok le! A vasárnapi design vásárok előtt néhány nappal ismét megmutatjuk a saját összeállításainkat, amelyeket Kurucz Zsuzsa stylist hallgató gyűjt össze nekünk. A cuccokat Dívány szerkesztőségének rotálódó tagjai viselik majd, tehát nemcsak az ezoterikus újságírók, hanem zenei szakújságírók és diéta specialisták is modellek lesznek a továbbiakban.

A fotózás után a ruhákat visszaadtuk a tervezőknek, aztán beszereztünk néhány kiegészítőt magunknak a hazai designerektől. „Én nem vásárolni mentem, ennek ellenére egy pár fülbevalóval és egy kitűzővel hagyom el a helyszínt, végtelen boldogan. A bennem élő lokálpatrióta is örül, hogy a hazai GDP-t növeltem" - lelkendezett Juli a vásár után a Gödör felé haladva.

Fotó:Kováts Dániel

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta