TREND

Hódít Freja, az androgün topmodell

2010. március 10., szerda 10:10

freja_mainVan, aki szerint punk előadónak kellene lennie, szerintünk topmodellként is remek Freja Beha Erichsen, aki a japánoknál zebrát, az olaszoknál férfit szelidít, a briteknél pedig nemtelen lény.

Freja Beha Erichsenről szól a március a Vogue-nál. A biszexuális (más források szerint leszbikus) dán topmodell külön divatanyaggal jelent meg az olasz, a brit és a japán kiadásban, az előbbinek a címlapján is ő szerepel.

 

A modellről szeretik azt hirdetni, hogy androgün alkat, akit nőként és nemtelen lényként is be lehet mutatni a divatsorozatokban, fiúként nem láttuk még.

 

freya_italian_vogue

 

Az olasz Vogue számára Steven Meisel készített vele sorozatot, ahol azért a polaritás annyiban jelen van, hogy FBE partnereként a szintén dán, angyalarcú Mathias Lauridsen szerepel, aki egy-egy képen meztelenül is látható. Az erotika mégsem hangsúlyos ezeken a képeken.

 

vogueukmarch

 

A brit kiadvány Cyber Tribe néven futurista divatanyagot készített a modellel. A február elején elhunyt Alexander McQueen ruhái annyiban is formabontónak számítanak, hogy a jövő ruháiról a legtöbb tervezőnek általában az az elképzelése, hogy azok csak ezüstösek és feketék lehetnek. Üdítő kivétel ez alól a színes és mintás sorozat ( az is öröm, hogy a magyar Abodi Dóra sem szürkében képzelte el a elsüllyedt Atlantisz nőit, mint az kiderült a legújabb kollekciójából.)

 

freya1

 

A dán modell utolsó, jelentős márciusi dobása pedig a Vogue Nipponban megjelent sorozata, amelyet az obszcén reklámfotóiról is ismert divatfotós, Terry Richardson készített. A képek hangulata a hetvenes évek hippi stílusát és a cirkuszi állatidomárok világát egyszerre idézi fel, illetve bemutatja az előttünk álló szezon legdivatosabb zebramintás szövetét.

 

Freja Beha Erichsen 1987-ben született, és csupán öt éve dolgozik modellként. Az utcán sétálgatott, amikor egy modellügynök az autójából leszólította, vagy szebben szólva menet közben felfedezte. Egyetlen kérése volt csupán a lánynak, mielőtt leszerződött volna az IMG ügynökséghez: ne szóljanak bele, mennyi tetoválása van. Jelenleg 14 van, de az ábrák és feliratok száma az idő előrehaladtával bővülni fog. A példaképének P.J. Harvey alternatív, önmarcangoló hősnőt választotta. FBE látható volt már a Chanel világkampányokban, foglalkoztatta a Miu Miu, valamint a Jil Sander és a Balenciaga arca volt.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta