TREND

Elkezdődött az akciós nyári ruhavásár

2010. június 28., hétfő 10:50

sale_mA H&M kánikularuhában verhetetlen, a Bershka pedig sortokban, bár egyes darabok korhatárosak.

Évek óta szokás, hogy egyre korábban kezdik a nyári ruhavásárokat. Az elmúlt években még hagyomány volt megvárni a júliust, mostantól azonban már június végén 30-50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk. Tömeghisztéria nem alakult ki, egyelőre békés vevőkkel találkoztunk. Lassú, elhúzódó akció szezonra számíthatunk.

Két hete a Próbafülke paparazzo sorozatunkban már beszámoltunk a plázákban kapható ruhaüzletek hosszú, forró nyárra tervezett női kínálatáról, amelyik az áru bőségével azt sugallja, a napos órák száma még jelentős lesz. A Westendben készült körképben is látható ruhákat azóta már olcsóbban adják, de ha jobban megnézzük a kínálatot, egyelőre csak bizonyos fajta ruhákra vonatkozik az akció.

A sortok és maxiruhák közt

Most az Arena Plazában néztünk körül a leárazás első napjaiban, és a beszámolóban a bőrdzsekikre, a színes, mintás pólókra és tunikákra, valamint a szezon slágerdarabjaira, a sortokra és maxiruhákra koncentráltunk.

A H&M-et nem lehet megverni, ha kánikularuháról van szó, a kínálat bőséges, az viszont rejtély, hogyan térülnek meg az 1500 forintért kapható, térdig érő, pálmamintás nyári ruhák. Úgy tűnik, a pálmaminta a legolcsóbb, a hibiszkuszos ruhák már 2500 forintba kerülnek, ugyanannyiba, mint a szerényebb anyagmennyiséget igénylő színes kendők. Most bőrtalpú vietnámi papucsot is vehetünk 3000 forintért, ugyanennyiért kapjuk a fekete és galambszürke selyem hagymaszoknyákat. A farmersortos overál még nem sokkal olcsóbb, mint sale szezonon kívül, most 5000 forint.

hundm

A Pull and Bear a női és férfipólók műfajában hozta ki magából a legtöbbet. Rengeteg féle, színes, feliratos és mintás póló kapható 2000 forintért, a férfipólók már kupacokban hevernek egy pulton, a női pólók még nem, pedig általában azokért megy a vérmes hajsza. A vékony, szürke és kék farmerdzsekik 4500 forintba kerülnek, a bőrdzsekik 9500 forint körül kaphatók, és szerencsére nem díszesek.

A sortversenyt a Bershka nyerte, de ezek a nadrágok inkább a tinédzserek ízlésének felelnek meg. A 3000 forintos fehér és világoskék, helyenként koptatott és szaggatott farmersort korhatáros. Ugyanennyiért kaphatók a bőrhatású, fekete body-k, ha valaki innen szeretné beszerezni a domina szerelését. Az apró virágmintás, bő miniszoknyák 3900 forintba kerülnek, a pálmamintás, hosszú overál is jó találmány 6000 forintért.

A Pimkie is 3000 forintra szorította le a sortok értékét, az előző márkához képest itt némileg kisebb a választék. Ugyanennyiért kaphatók a szögecses pólók, a vékony, tavaszi bőrdzsekik pedig 8000 forintért, de ezek csak inkább hűvös nyári estékre jók.

pimkie

A maxiruhák kategóriájában folyó versenyt a Tally Weijl nyerte, egy sötétkék alapon mintás darab 3900 forintba kerül, de a minőségét látva kétséges, hogy túléli a nyarat, és a fesztiválszezont. A szintén tizenéveseknek tervezett kollekcióból a húzott aljú sortok a legjobbak most 3500 forintért, és a szögecsekkel díszített, ujjatlan pólók 2200 forintért.

A mintás pólók műfajában a Vero Moda is belépett a versenybe 2600 forintos ajánlott fogyasztói árával, bár nem túl eredeti módon Disney állatfiguráival készült a szezonra. A márkának apró, szögecses bolerói is vannak 5000 forintért, ezekről nehéz elhinni, hogy nem a gyerek konfekció részei. A maxiruhák 10 ezer forintba kerülnek, ez versenyképes ár.

A Zara pólóinak díszeit a városi lét ihlette, és jellemzően strasszosak, 3000 forintba kerülnek. A ruhák nagy része még akciósan sem olcsó, a szimpla, fehér blúzok 9000 forintba kerülnek. A magassarkúkat mérsékelten árazták le, most 12 ezer forintba kerülnek, a sarkaik viszont mintha nőttek volna az előző szezonhoz képest.

zara

Az Orsay térdig érő ruhákban erős most, 3500 forintért kaphatók, és nem rózsaszínben, kékben és szürkében, hanem a szezonban nem annyira kiemelt tojáshéj alapszín is megtalálható itt. A sortok közül az egyik fajta 3500 forintba kerül, a másik 4500-ba, ezeket leginkább csak az ár különbözteti meg egymástól, látszatra nagyon hasonlóak. A legginshez viselhető, feliratos, hosszú pólók 2800 forintért kaphatók.

A Tatuum is hirdeti a maga akcióját, de kevés a leárazott termék. A nem akciós, kissé áttetsző, élénk színű tunikák egy része 11 ezer forintba kerül, az akciós selyemtunikák viszont 12 ezerbe. A pólók sokkal olcsóbbak, 2000 forintba kerülnek, a márka tervezőinek a körképben megszokotthoz képest izgalmasabb mintákat sikerült kitalálniuk, van, amelyik a szafarit idézi, és van olyan minta is, amelyik csaknem felismerhetetlen.

tatuum

Az árversenyben a Stradivarius most lemaradt, egyedül az 1000 forintért kínált színes kendők és sálak azok, amelyek sokkal olcsóbbak, mint sale szezonon kívül. A sortok itt mindig szépek, és most 7000 forintba kerülnek. Több anyag szükséges egy szürkés bézs, vagy barna átmeneti kabát elkészítéséhez, azokat most a sortokhoz képest jóval olcsóbban, 3900 forintért kaphatók.

A verseny utolsó helyezettje a C&A annak ellenére, hogy versenyképes 1800 forintért kínálja jó néhány tunikáját. A főleg földszínekben kapható kiskabátok is olcsók, 3200 forintra sikerült leszorítani az árakat, viszont túl sok fantázia nincs bennük. A bőrdzsekikért sem vívtunk közelharcot, ezek 12 ezer forintért kaphatók.

A nyár folyamán figyelemmel kísérjük a kiegészítő és a cipő akciókat is, illetve a férfi ruhák kínálatát is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.07.07 15:24:49flaura86

    csak az a baj,hogy észnél kell lenni és rohanni kell ilyenkor mert a legkisebb méreteket viszik el mindig...de az a szerencsém,hogy az egyszerű dolgok senkinek se kellenek csak nekem :D
    a zaraban vettem olcsón nem elegáns anyagból nyári zakót...az összes ott volt még!
    kelendőbbek az ocsmány dolgok...sajnos...de mégse sajnos mert nem viszik így el előlem azt ami nekem tetszik :D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta