TREND

A tyúklábminta lehet kihívó

2009. november 5., csütörtök 06:41

A nyugalmazott kémiatanárnők egykor kedvenc mintája, a tyúklábminta újból visszatért a divatba, és ezúttal nőies és szexi.

cikk-tipus-oltozo-left

A tyúklábminta  kimondottan téli minta, ezért az üzletekben is ebben az időszakban jelent meg. Ez a minta időről-időre visszatér, vagyis ha elraktároztad az előző években, most újra divatos lesz, leszámítva azt, hogy mindig változik egy kicsit a stílusa, és a viselet módja.

A tyúklábminta általában vastagabb anyagokhoz társul,  több blézer és kabát készül belőle, mint ruha, vagy szoknya, de idén erre is találunk többféle változatot. Négy nagy márka tyúklábmintás ajánlatait válogattam ki, természetesen  a Zara, Mango és a többiek előjöttek már saját verziójukkal is, amelyek persze hasonlítanak a követendő divatházak alkotásaira.

A tyúklábminta jellemzően fekete- fehér, de a DKNY kollekciójában Donna Karan csavart rajta egyet, és szürke -zöld, szürke- piros változatokat mutatott be.

dkny2 dkny7

A negyvenes évek hangulatába szépen illeszkedik ez a minta, a hosszabb, szűk szoknyákat izgalmasabbá teszi. Érdemes gondolni arra, hogy olyan mintáról van szó, amelyik erősít, ezért ha alkatunk nem engedi, hogy pont szűk szoknyát viseljünk ezzel a mintával, akkor maradjunk a blézernél vagy a kabátnál.

blezer1

Nekem nagyon tetszik, ahogyan Donna Karan csíkossal és párducmintával párosította tyúklábat.

dkny4 dkny6

S íme egy miniruha, a Preen kollekcióból bizonyítékul, hányféle stílusban vehető fel ez a minta.

preen1

Amikor azon elmélkedünk, hogy milyen más színnel párosítsuk tyúklábmintás blézert, először nyilván a sima fekete és fehér jut az eszünkbe. Élénkítheti azonban az egész szettet, ha pirosat, pinket vagy sárgát választunk hozzá.

piros1

Alexander McQueen a tyúklábminta rajongója, használja is gyakran. Őszi-téli kollekciójában még táska és leggings is készült tyúklábmintás anyagból. A totál tyúkláb szerelés kicsit túlzásnak tűnik, de ha kedvünk van tetőtől talpig ebben a mintában tündökölni, McQueen nem szab határokat.

mcqueen1 mcqueen2 mcqueen3

Stella McCartney megmutatja nekünk, hogyan lehet egy tyúklábmintás szoknyát szexi módon felvenni.

szexi1

 

cikk-tipus-linkek

Szabályok a pink szin viseléséhez
Azt mondják, aki a rózsaszínért rajong, az nem szeretne felnőni. Néhány tanácsot adunk azoknak, akik ezzel az árnyalattal szeretnének játszani.

Marlene Dietrich még diktálja a divatot
A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta