TREND

A lenge, csipkés menyasszonyi ruha a menő

2010. április 12., hétfő 12:50

A királynői stílus fölött eljár az idő, a divatos menyasszonyi ruha fémes csillogású, vagy csipkés, aszimmetrikus pántú, vagy a háton mélyen dekoltált.

esktrend_mA legdivatosabb kiegészítő a gyöngy, az esküvői fotózás terén pedig a falmászás, vagy aratás közbeni ruharombolás a legmenőbb.

„A barokkos, királynői stílus nem trendi ma már se a menyasszonyi, se a koszorúslány ruhák esetében. Az abroncsos ruháknak leáldozott, azon túl, hogy lehetetlen benne a tömegben közlekedni, külön segédet kellett keríteni, ha az ara a mosdóba készült. Ehelyett ma a menyasszonyi ruháknál szinte láthatatlan merevítéseket alkalmaznak a tervezők vagy éppen semmit, hiszen a lenge, a test vonalát követő szolidabb modellek vannak divatban, amelyek nem is igényelnek komolyabb merevítést" - adta közzé a trendelőrejelzéseit hírlevelében a Navona divatstúdió.

Végre eltűnnek a műszálas menyasszonyok

A stúdió divattervezője Megla Rózsa az idei menyasszonyi ruhadivattal folytatta. Eszerint idén inkább a szabás, a vállak, dekoltázsok vonala lesz érdekesebb. Az aszimmetrikus, harántvonalas, félpántos felsőkialakítású ruhák lesznek a népszerűek. Ismét előkerül a fodor és a csipke, amit esküvői öltözetekhez egyébként is többet használnak a tervezők, de idén még inkább hangsúlyosak. Előtérbe kerülnek a természetes alapanyagok, és végre háttérbe szorulnak a műszálas alkalmi ruhák.

A nemzetközi esküvői ruha trend is a letisztultabb színek és fazonok irányába indult el, bár látható, hogy ez az iparág sosem a nagy fejlesztésekről szól. A virágdíszítés néhány évvel ezelőtt jelent, és évről évre egyre visszafogottabb lesz. Nem úgy a gyöngyök, amelyek hangsúlyosak a ruhákon, és kiegészítőként is megjelennek. Idén a fehér és ekrü színek mellett a fémes árnyalatok lesznek a keresettebbek a divattervezők trendelőrejelzései szerint. A menyasszonyi ruhapróba pszichológiájáról pedig itt ír bővebben esküvői szakértőnk.

 

esktrend_2

 

A szokatlanabb türkiz, királykék, fukszia megy

Visszatérve a Navona tanácsaira, a szalon munkatársai a koszorúslányok esetében kiemelték, hogy továbbra is az elvárás, hogy öltözzenek össze. „A barátnőket vagy fiatal lány családtagokat előre készítsük fel arra, milyen színű, fazonú ruhák jöhetnek szóba, hogy a parttalan vitáknak elejét vegyük. Érdemes az 'egyszerű és nagyszerű' elvet követni"- tanácsolják a szalon munkatársai. Ami a színeket illeti, a hagyományos barack-rózsaszín-pink-lila színek mellett a szokatlanabb türkiz, királykék, fukszia, napsárga és almazöld árnyalatok is mennek most, a döntéskor érdemes figyelembe venni a koszorúslányok szem és hajszínét, valamint ízlését.

esktrend_1

Az örömanyáknak továbbra is a legjobb megoldás a kosztüm, ami lehetőleg hasonló.

„A leendő anyóst és vendégeit összeöltöztetni a násznéppel viszont elég nagy kihívás, és az esküvői előtti összeveszést is magában rejti. Nem is kell egyformaságra törekedni - ennyi nővel egyezségre jutni valószínűleg képtelenség is -, viszont az árnyalatok, a szoknyák hossza, a kosztümök szabásvonala, díszítése legyen összhangban. A fotókon mindenképp egymás mellé kerülünk, jó, ha ezek az alapvető formaságok összhangot tükröznek."

A ruharombolók éve

A ruhatervezők egy része szereti hangsúlyozni, hogy színes menyasszonyi ruhát is fel lehet venni a szertartásra, sőt, a városi embert a bordó vagy fekete ruha látványa sem rázza már meg különösebben, ennek ellenére a színes esküvői ruhák trendje nem terjedt el, a legtöbben tartják magukat az ízlésesnek vélt hagyományokhoz.

esktrend_3

A mostani esküvői fotózási trend annál inkább progresszív. Mint arról már beszámoltunk, a szűk körben terjedő Trash the dress mozgalom képviselői szerint menyasszonyi ruhát jó esetben csak egyszer hord az ara, utána már csak a lomtalanításkor gondolkozik a sorsán. Azért, hogy a feleslegessé vált öltözék tudjon még örömet okozni, kitalálták, hogy az esküvő után tönkreteszik azt. Ennek a módja, hogy szokatlan helyszínen és helyzetben fotózzák a menyasszonyt, például autómosóban, traktoros bevetéskor, falmászás közben, aratáskor a mezőn, és a happening alatt a ruhának is vége. Ezek a kreatív fotók az esküvői fényképalbum részei lesznek.

Fotók: Navona

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.12 21:45:16ratatouille

  Az esküvői ruhákban nem kell ez a trend, mert minden lány igenis a saját álmát valósítsa meg!

  Arról már nem is beszélve, hogy az ilyen kivágott, lenge kis ruhák inkább csak sima estélyi viseletre valók vagy pasi fogásra, de semmi esetre sem esküvőkre, pláne templomiakra nem!!!

 • 2010.04.13 14:01:48Divatbetyár

  Hát épp a mai menyasszonyok se olyan templombavaló szűzek.... Ezek a ruhák gyönyörűek, finomak, nőiesek, gratula a tervezőnek! És gondolom a szalonban mindenki a saját álmát valósíthatja meg, hiszen azé' vannak, meg gondolom varrni is tudnak, ha már...

 • 2010.04.13 14:03:17Divatbetyár

  Ki ez a modell a fehér kivágott ruhában? Gyönyörű háta van! Bárcsak szemből is láthatnánk a ruhát...

 • 2010.04.13 14:42:30oiduft

  A gond az, hogy 10 menyasszonyból 9 nem 175 centis, 40 kilós, hosszú combú, A kosaras modellszépség, akin jól állnak ezek a lenge csodák. A többi 9 mit vegyen fel??

  Az abroncsos A vonalú legalább ápol és eltakar... Még ha ezek szerint már nem is trendi annyira. :-P

 • 2010.04.13 15:27:20miso_frames

  Biztos van modern ruha molett nőknek is, csak arról nem olyan csábító képet kirakni.

  Szépek a ruhák, de a színeset csak második esküvőn tudom elképzelni.

 • 2010.04.15 13:13:26Házisárkány

  bizony,az abroncs felett eljárt az idő-szerencsére-kényelmetlen,ormótlan tőle a ruha.
  Vannak ám olyan szabású menyasszonyi ruhák,amik istennőt csinálnak az igazi nőkből is(olyanoknak akin van mit fogni,sőt még a moletteknek is),csak önkritika és ügyes szabó kérdése a dolog.

 • 2010.04.16 20:59:23Divatbetyár

  Találtam fotókat: http://picasaweb.google.hu/105565522703893670304 vagy itt www.navonamoda.hu

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta