TREND

Konsánszky Dóra szerint elmarad a nyár

2012. április 4., szerda 15:47

A hazai, ismertebb tervezőnők nagy részét Dórának hívják, nem könnyű kiigazodni, de Konsánszky Dóra csendes eleganciát képviselő ruháit könnyű felismerni. Az idén Design Awarddal díjazott tervező nyári darabjai nem sokban különböznek a téliektől, sok a borús szín, a bőr és a fényes selyem.

Konsánszky Dóra legújabb, 2012-es tavaszi/nyári kollekciójának fő színeiből nem jönnénk rá, hogy a strandszezon közeleg, árnyalataiban inkább fekete, szürke, barna és fehér színek uralkodnak a ruhákon.

Az idei Design Award díjazottja a Magyar Iparművészeti Egyetemen diplomázott ruhatervező iparművészként, majd elnyert egy párizsi ösztöndíjat a Nina Ricci ház és az Air France pályázatán. Otttartózkodása alatt a háromdimenziós szabászatot, vagyis a francia haute couture fűzőkészítését tanulmányozta. 1990-ben az L'École de l'Alliance de Haute Couture-ön is szerzett diplomát.

Első róla szóló divatfilmjét 2001-ben mutatta be a Fashion Tv, de a tervezés mellett Konsánszky divatmagazinoknál is dolgozott stylistként. Kollekcióit olyan magazinok válogatták be divatanyagukba, mint az Elle, a Glamour, a Cosmopolitan, a német Madonna Magazin, a Biber az Indie. Legújabb, nőies és elegáns designer darabjait az Icon két modellje, Edith és Ivy mutatja be a Baráti Vince által készített kampányképeken.

Az árakról még nem tudunk semmit, de a téli kollekciójában egy borjúbőr atléta 78 750 forint, egy Vinyl betétes kapucnis ruha 130 500 forint, egy narancsszínű, trapéz szoknya 57 600 forint volt, úgy sejtjük, a tavaszi-nyári szezonban is hasonló árakra lehet számítani.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta