Konsánszky Dóra szerint elmarad a nyár

A hazai, ismertebb tervezőnők nagy részét Dórának hívják, nem könnyű kiigazodni, de Konsánszky Dóra csendes eleganciát képviselő ruháit könnyű felismerni. Az idén Design Awarddal díjazott tervező nyári darabjai nem sokban különböznek a téliektől, sok a borús szín, a bőr és a fényes selyem.

Konsánszky Dóra legújabb, 2012-es tavaszi/nyári kollekciójának fő színeiből nem jönnénk rá, hogy a strandszezon közeleg, árnyalataiban inkább fekete, szürke, barna és fehér színek uralkodnak a ruhákon.

Az idei Design Award díjazottja a Magyar Iparművészeti Egyetemen diplomázott ruhatervező iparművészként, majd elnyert egy párizsi ösztöndíjat a Nina Ricci ház és az Air France pályázatán. Otttartózkodása alatt a háromdimenziós szabászatot, vagyis a francia haute couture fűzőkészítését tanulmányozta. 1990-ben az L'École de l'Alliance de Haute Couture-ön is szerzett diplomát.

Első róla szóló divatfilmjét 2001-ben mutatta be a Fashion Tv, de a tervezés mellett Konsánszky divatmagazinoknál is dolgozott stylistként. Kollekcióit olyan magazinok válogatták be divatanyagukba, mint az Elle, a Glamour, a Cosmopolitan, a német Madonna Magazin, a Biber az Indie. Legújabb, nőies és elegáns designer darabjait az Icon két modellje, Edith és Ivy mutatja be a Baráti Vince által készített kampányképeken.

Az árakról még nem tudunk semmit, de a téli kollekciójában egy borjúbőr atléta 78 750 forint, egy Vinyl betétes kapucnis ruha 130 500 forint, egy narancsszínű, trapéz szoknya 57 600 forint volt, úgy sejtjük, a tavaszi-nyári szezonban is hasonló árakra lehet számítani.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek